Ez a napKiemelt hírek

Soltész Miklós egyházügyi államtitkár “prófétává lényegült” a szent ünnepen — nagyon durva mondatok!

Soltész Miklós

A lánglelkű Soltész Miklós az ünnep legelborultabb, leggyűlölködőbb beszédét mondta a Szent István közösségi ház avatóján, Budakalászon.

Gyűlölködés a szent király palástja mögé bújva

A napjainkban pusztító folyamatokat csak összefogással tudjuk megállítani, mivel egyes gazdag országokban élő emberek elégedetlen, igénytelen népcsoportjai féktelen önzésükben pusztítanak, és nem tartják tiszteletben még az életet sem (!)

– mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budakalászon.

Soltész Miklós szerint a 60-as években voltak a legkomolyabb   keresztényüldözések a magyar  történelemben

Soltész Miklós a helyi Szent Imre közösségi ház átadásán arról beszélt, hogy

Szent István király példája ma is kötelezi a magyarokat, meg kell védeniük örökségét, és vissza kell verniük az országuk, értékeik és kereszténységük elleni támadásokat.

Hozzátette, hogy Magyarország kormánya ezért is támogatja a közösségi épületek megújítását, építését. Ezért támogatták 130 millió forinttal a Szent Imre közösségi ház megvalósítását annak a közösségnek, amely

méltó utódja azoknak a bátraknak, akik a legnagyobb magyarországi keresztényüldözés közepette – 1963-1965-re elkészült – templomot mertek építeni Szent István tiszteletére.

Katolikus óvoda

A bruttó 210 négyzetméteres alapterületű, kétszintes épület a Szent Imre KözössÉgi Ház nevet kapta. A földszinten kialakítottak egy rendezvénytermet, a tetőtérben pedig egy kisebb helyiséget, amely csoportfoglalkozások helyszínéül szolgál.

Göbl Richárd (2011 Egyesület), Budakalász polgármestere elmondta, hogy a település kezdeményezte egy katolikus óvoda építését, ezt a Szent Kereszt Felmagasztalása templom mellett, a korábban lebontott vasútsori óvoda helyén szeretnék megvalósítani.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Soltész Miklós

About Author

Comments (1)

  1. […] Soltész Miklós egyházügyi államtitkár “prófétává lényegült” a szent ünnepen — nag… […]

Szólj hozzá!