Elmaradt tűzijáték helyett Orbán lőtte fel pukkanó szóvirág-petárdáit

Orbán Viktor beszédírói kitettek magukért! Olyan beszédet kanyarítottak a hagyományos augusztus 20-ai tisztavatásra és a Nemzeti Összetartozás Emlékhely átadására, mint a pinty! Volt benne minden, ami nemzeti fülnek szép és kívánatos.

Családok „szivárványosítása” és migráció

Európa hajója épp megfeneklett, most nem a hazánk, hanem az európai civilizáció jövője miatt gyötörnek a legmélyebb kétségek

Magyar Nemzet cikke szerint a kormányfő egyebek mellett arról beszélt, hogy augusztus 20-án emlékeztetni kell magunkat arra: a saját otthont, földet hazát nyújtó önálló államiság, a népek életének inkább kivételes, mint természetes létállapota. No persze ellenpéldaként említette a “nyugatot”

Európa, sőt a teljes Nyugat sem képes többé maga felé irányítani a világgazdaság erőforrásainak áramlatait, ezért erőpróba előtt állunk

– mondta a miniszterelnök, és kiemelte, hogy vissza kell találni Európának a kemény munka, az ésszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába, ahogy az nálunk van.

Összetartozás emlékhely…

A most átadott Összetartozás emlékhely ezért – szavai szerint – sürgetés és felhívás azokhoz a közép-európai népekhez, amelyek életüket egy megújított keresztény világban képzelik. Meg kell találni azt a formát, amely egyszerre garantálja a nemzeti önállóságot, a közép-európai népek szövetségét és hozzájárul az európai egységhez is. Orbán Viktor szerint ez lehetséges, de csak úgy, ha Közép-Európát – a német és orosz világ közötti térséget – mi, közép-európaiak szervezzük meg.

Vállalkoztak már erre a törökök, a Habsburgok, a németek, a szovjetek és „ma is van rá jelentkező”. Ám mi tudjuk, hogy a kéretlen segítség nem szokott jóra vezetni.

A miniszterelnök szerint most remek esély adódott arra, hogy

„a közép-európai népek a lengyel vezérhajó körül okosan elrendeződve maguk szabják meg sorsukat”. Ebben mi annyit tehetünk, hogy felkészülünk az együttműködésre.

Az élet kötelesség….

Orbán Viktor az esküt tett honvédoknak azt mondta, fontos szerep vár rájuk, mert egy régi magyar életigazság letéteményesei, ez pedig az, hogy az élet kötelesség.

Akinek célja, hogy kötelességét teljesítse, sohasem téved el, nem kínozzák kielégíthetetlen vágyak, még ha ez kísérti is az interneten.

Ma még kevesen tudják, hogy mennyire fontos szerep vár Önökre, nemcsak fegyvereink gyarapodó ereje miatt. Orbán Viktor kiemelte:

az élet kötelesség, és a korszellemmel szemben ezen áll vagy bukik Magyarország jövője.

A “férfieszmény”

Önök mától egy férfieszményt, a kötelességét fegyverrel, és ha kell élete árán is teljesítő katonáét testesítik meg számunkra

– mondta Orbán Viktor az újonnan avatott tiszteknek. A miniszterelnök úgy fogalmazott:

minél kevesebben vannak, akik teljesítik kötelességüket, másoknak annál inkább kell. Ez a küldetés vár a magyar honvédtisztekre.

A megmaradásunk törvénye….

Ünnepi beszédében kiemelte:

a megmaradásnak és túlélésnek is törvényei vannak, amiket fel kell vésni hazánk tartóoszlopaira:

  • Haza csak addig van, amíg van aki szeresse.
  • Minden magyar gyermek, újabb őrhely.
  • Az igazság erő nélkül keveset ér.
  • Csak az a miénk amit meg tudunk védeni.
  • Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük.
  • Határa csak az országoknak van, a nemzetnek nincs.
  • Egyetlen magyar sincs egyedül.

Ez a XXI. századi Magyarország nemzeti politikájának könnyekkel és vérrel kiizzadt hét törvénye.

Orbán Viktor beszédét a megszokott módon zárta: Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Forrás

fertőzést

One thought on “Elmaradt tűzijáték helyett Orbán lőtte fel pukkanó szóvirág-petárdáit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük