Szél Bernadett: teljes abszurd. “Eligazítást” kaptam a Kínai Nagykövetség úgynevezett “Politikai Osztályától”

“Egész eddigi politikai pályafutásom legabszurdabb mozzanata ez. A kínai kommunista rezsim magyarországi képviseletét ellátó szerv gyakorlatilag számon kéri egy magyarok által megválasztott szuverén és autonóm országgyűlési képviselőn, konkrétan rajtam, hogy kiálltam egy, a Kínai Kommunista Párt által hazájukban betiltott és elüldözött vallási kisebbség mellett” – írta közösségi oldalán Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

“Ezzel a lépéssel nagyon súlyos problémák vannak

Nem igazán szeretem, ha diktatúrák akarnak politikai eligazítást adni nekem. Ilyen mondatok állnak a levélben:

“Az emberek érdekét szem előtt tartva a kínai kormány az emberi jogok védelme és a társadalom biztonságának megőrzése érdekében, — a törvénnyel összhangban — betiltotta a Fálun Gong tevékenységét, egyúttal nagyban hozzájárulva a szekta-ellenes folyamathoz vilagszerte.”

Vagyis a Kínai Nagykövetség Politikai Osztálya arról próbál meggyőzni engem, hogy Kínában vallásszabadság van és tisztelik az emberi jogokat. Én meg most jöttem a Holdról.

A Fálun Gong tagjait milliószámra tartóztatták le és zárják munkatáborokba Kínában, ahol a legsúlyosabb bántalmazások zajlanak, de képben vagyunk a legfelső jóváhagyással zajló szerveltávolítások gyakorlatáról is. Ez az igazság.

Szögezzük le:

a szólás- és vallásszabadság mindenkit megillet. Ez a mozgalom Kínában brutális üldöztetésnek van kitéve, ezért erkölcsi kötelességem, hogy melléjük álljak. Hozzáteszem: a magyar kormánynak is az lenne, ha lenne még erkölcsük.

De más sincs nagyobb biztonságban, azt is pontosan tudjuk, mi történik az ujgur átnevelőtáborokban, és azt is tudjuk, hogy a keresztényeket sem kímélik. A koronavírus hatására csak erősödtek a keresztények elleni letartóztatások, templombezárások és templomrombolások. Ajánlom a keresztényüldözés ellen elvileg ádáz harcot folytató magyar kormány figyelmébe is ezt a videót, de a kínai kommunista rezsim is nyugodtan nézze meg (ha már így levelezni kezdtünk).

És még egy kicsit arról, ki hol áll és ki kinek küld levelet.

Ezt a képet januárban posztoltam: a Dalai láma levelében a kezemben állok, aki újévi jókívánságait küldte nekem — megköszönve a tibeti népért és a szabadságért végzett munkámat. Ez megtiszteltetés volt számomra.

Azt viszont visszautasítom, hogy Kína a diplomatáin keresztül próbáljon nyomást gyakorolni demokratikusan megválasztott magyar parlamenti képviselőkre.

Attól még, hogy Orbán Viktor kormánya olyan szoros barátságot ápol a Kínai Kommunista Párttal,

amitől úgy képzelik, hogy ezt megengedhetik maguknak hazánkban, ez messze nincs így. A magyar nemzet nem egyenlő Orbán Viktorral, a magyarok többsége nem igazán szereti az elnyomó kommunista diktatúrákat és főleg azt nem, ha ők akarják megmondani, mit gondolunk a világról. Magyarországon magyar zászló lobog, mellette az uniós, és nem vagyunk és nem leszünk kínai gyarmat.

Itt olvasható a “politikai osztály” levele eredetiben (kaptam tőlük kérdés-válasz dokumentumot is…) és magyar fordításban:

Tisztelt Sezl Bernadett,

A Magyarországi Kínai Nagykövetség nevében az alábbiakról szeretnénk Önt tájékoztatni.

Mivel észrevettük, hogy részt vett néhány Fálun Gonggal kapcsolatos tevékenységben, fontos jeleznünk, hogy a Fálun Gong szekta támogatásáról szóló közös nyilatkozat súlyosan tévedés, ezért kifogásoljuk és határozottan ellenezzük.

A világ számos szektájához hasonlóan a Fálun Gong emberiség-, tudomány- és társadalomellenes természetű. Gyakorlatához tartozik a szekta vezetőjének imádata, hamis dolgokat terjeszt, ellenőrzés alá vonja a gondolkodást, tönkreteszi az életet és veszélyes a társadalomra.

Az emberek érdekét szem előtt tartva a kínai kormány

az emberi jogok védelme és a társadalom biztonságának megőrzése érdekében, — a törvénnyel összhangban — betiltotta a Fálun Gong tevékenységét, egyúttal nagyban hozzájárulva a szekta-ellenes folyamathoz vilagszerte. Ugyanakkor fel kell hívnunk a figyelmét arra is, hogy

Kínában egyáltalán nem létezik az úgynevezett vallásüldözés, és a kínai állampolgárok a törvénynek megfelelően élvezik a vallási meggyőződésük szabadságát.

Kérjük, tekintse meg az emailhez csatolt Fálun Gonggal kapcsolatos gyakran feltett kérdéseket és válaszokat. További információ a http://www.facts.org.cn/ oldalon érhető el.

Minden jót, (Aláírás nincs)”

járványveszély

Egy hozzászólás itt: “Szél Bernadett: teljes abszurd. “Eligazítást” kaptam a Kínai Nagykövetség úgynevezett “Politikai Osztályától”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük