A központi semmitmondás rendszere – az “intézményekhez fordulás” lehetősége csak illúzió

Úgy kezdődött, hogy az iskolavezető nem dönthetett egy kréta megvásárlásáról. Nem hőzöngött sem tanár, sem szülő, a NER úgy értelmezte, hogy jó úton halad és rákapcsolt. Mára odajutottunk, hogy egy intézményvezető -legyen oktatási-, vagy egészségügyi létesítmény élén- sem nyithatja szóra a száját, a meséből a Kuka szerepét osztották rájuk. Jól számoltak, azóta sem, még ma sem hömpölygünk az utcán.

Össznépi nemzeti kussolda

Szél Bernadett arról számolt be közösségi oldalán, hogy egy újabb félrement levelet kapott:

kiderült, hogy a szociális intézmények helyett a fenntartó írja a választ az adatkéréseimre. Itt a bizonyíték, központosított az egész rendszer, az “intézményekhez fordulás” csak egy illúzió. Sejtettük, most itt a bizonyíték.

„A Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény véletlenül megküldte nekem a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének levelét, amiben az áll, hogy

„Mellékelten megküldöm Szél Bernadett országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylésére adandó Főigazgatóság által jóváhagyott választervezetet”,

és az utasítás, hogy még aznap küldjék el nekem az általuk írt választ. Minderre én képviselőként 3 hónapot vártam, és vártak azok az emberek, akik hozzam fordultak segítséget kérve:

ugyanis állampolgári jelzések alapján három hónappal ezelőtt kérdeztem a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézményt arról, hogy a pszichiátriai betegeket gondozó bázakerettyei Aranyág Otthonba bejutott-e a vírus, ha igen, hányan fertőződtek meg az otthonban, és volt-e áldozata a vírusnak. Rákérdeztem a korábban másfél évig titkolt MRSA-fertőzésre is, hogy vannak-e még megbetegedések az intézményben.

A választ 90 nap után kaptam meg,

olyan válaszokkal mint: az intézmény nem kezel arra vonatkozó adatot, hogy hányan fertőzöttek az otthonban (!), a járvány kezdete óta megfertőződöttekre vonatkozó kérdésemre azért nem tudnak válaszolni, mert nem tudják, mikor volt a járvány kezdete, az elhunytakra vonatkozó adatot nem adnak, mert „a halál oka különleges egészségügyi adat”, és a kórházi ellátásra vonatkozó kérdésre sem válaszolnak, mert az meg „különleges egészségügyi adat.”

Megnéztem a Müller Cecília által küldött táblázatot, abban az áll, hogy a járvány kezdete óta eddig 3 gondozó fertőződött meg az otthonban, a gondozottakat a táblázata szerint nem érintette a járvány.

Magyarul az intézmény 3 hónap időhúzással és a fenntartó által tollba mondott jogászkodással

úgy tagadta meg nekem az adatok kiadását, hogy elvileg nem is volt koronavírusos gondozottjuk.

Erre mondom azt, hogy ez már titkosítási mánia és a szociális otthonok fölött gyakorolt kontroll olyan foka, ami semmiképp sem segíti a járvány elleni védekezést!

 

intézményhez fordulás lehetősége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük