Beázott a János Kórház szülészete —  “…A jó hír, hogy kifestik! A rossz, hogy bontás helyett…”

Orbán Viktor januárban megígérte, most 60 milliárdból indul kórházfelújítás, lehetőség szerint európai uniós forrás felhasználásával. Úgy tűnik az elemek furcsa fintora, hogy a János Kórház nem tudta kivárni a sorát.

Orbán Viktor miniszterelnök az idei első, január 9-ei kormányinfón jelentette be,

hogy a kormány fejlesztési forrásokat csoportosít át, mivel jogosnak tartják a kórházi körülményekre tett észrevételeket. Ezért úgy döntöttek, hogy

“minden három évnél régebben fölújított kórházban minden kórtermet, minden várótermet és ahhoz kapcsolódó minden szociális teret fel kell újítani, és amíg ez nem történik meg, addig másfajta fejlesztéseket nem tudunk támogatni, ez a legelső ebben az évben”

A felújításokkal kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter január végén azt mondta,

hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felmérése szerint országosan 140 milliárd forintba kerülhetnek a munkák, és ezekre nem lesz központi beszerzés. Ha nem sikerülne részben vagy teljesen uniós forrást címezni a felújításra,

akkor a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia legfeljebb 60 milliárd forint forrás rendelkezésre állásáról a 2020-as központi költségvetésben.

A felújítást ugyanakkor nem bízzák a kórházakra,

a munkák előkészítésére és megvalósítására a Pénzügyminisztérium alá tartozó Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot jelölik ki (e szervezet feladata többek közt a minisztériumok ellátása és a költségvetési szervek központosított közbeszerzéseinek lebonyolítása).

A János Kórháznak betett a vihar (kórház az omlás szélén?)

Alaposan eláztatták a Szent János Kórház szülészetét az elmúlt napok viharai. A HVG olvasójának képein és videóján látható a keddi helyzet: beázott plafon, vízben álló padló, fóliával borított bútorok.

fotó: HVG 

A portál megkereste az ügyben a kórházat, amelynek válaszából kiderül, hogy

a beázás miatt át kellett helyezni a szülőágyakat, a szülészeti osztály ideiglenesen más emeletre költözött, a nőgyógyászati nagyműtéteket pedig más kijelölt kórház vette át, de a nőgyógyászati kisműtétek és szülések továbbra is rendben zajlanak.

Nyugi, foltozzák….

“A tetőt szigetelték, a benti helységek helyreállítása folyamatban van. A javító munkálatok néhány napon belül befejeződnek, a tisztasági festést követően újból visszaáll a normál működési rend.“

-írták.

Dr Kunetz Zsombor közösségi oldalán fűzte hozzá véleményét:

Beázott a János szülészeti osztálya. A jó hír, hogy kifestik! A rossz, hogy bontás helyett

járványveszély

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük