A Stop Soros által generált nyomás nehezíti az emberi jogi szervezetek munkáját 

A strasbourgi székhelyű Európa Tanácshoz (ET) tartozó Nemzetközi Nem-kormányzati Szervezetek (INGO) Konferenciája szerdai közleményében aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénycsomag tervezett bevezetésével kapcsolatban.

A hatás: bizalmatlanság, megbélyegzés

Véleményük szerint a jogszabály növelné az emberi jogok védelméért felelős nem-kormányzati szervezetekre nehezedő nyomást. Az „illegális bevándorlást támogató szervezet” új kategóriája az érintett civil szervezetek iránti bizalmatlansághoz és megbélyegzésükhöz fog vezetni – vélték. A tervezett szabályozás és a külföldi finanszírozású szervezetekre vonatkozó törvénnyel együtt jelentkező folyamatos nyomás egyre nehezebbé fogja tenni a magyarországi emberi jogi szervezetek érdekképviseleti feladatainak végrehajtását – húzták alá.

A magyar hatóságoknak is el kell ismerniük a nem-kormányzati szervezetek pozitív szerepét, amely nélkül nem tudnának megbirkózni a migrációs válsággal – tették hozzá.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.