Lövöldözés volt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség központjában

A szerda délelőtti merénylet a marylandi Fort Meade-ben lévő hírszerzési központ egyik kapujánál történt. Az NBC televízió által sugárzott légi felvételek tanúsága szerint egy fekete terepjáró hajtott a zárt kapu előtti korlátokba.

Nem tudni, ki nyitott tüzet

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Twitter-bejegyzésben közölte, hogy „uralja a helyzetet”, több részletet azonban nem hozott nyilvánosságra. Így egyelőre azt sem tudni, ki nyitott tüzet: a terepjáró vezetője vagy a biztonsági őrök. Az NBC televízió információi szerint a sofőrt letartóztatták.

Egy rendőr, a sofőr és egy civil is megsebesült

A The Washington Post című lap – a Fort Meade rendőrségi szóvivőjére hivatkozva – azt közölte: a lövöldözésben egy rendőr sebesült meg. Őt kórházba szállították, sérülése nem életveszélyes.

Lindsay Walters, a Fehér Ház szóvivője közleményben jelentette be, hogy Donald Trump elnököt tájékoztatták az incidensről. Hasonlóképpen tájékoztatták Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert is.

Délután az FBI közölte: a korlátokba belehajtó autóban három férfi ült, a sofőr és egy civil is megsebesült, őket – az NSA alkalmazottjaként dolgozó, szintén megsebesült rendőrrel együtt – kórházban ápolják. Egyikük sincs életveszélyes állapotban. Gordon Johnson, az FBI munkatársa hangsúlyozta: nincs jele annak, hogy terrorakció történt volna. „Elszigetelt incidensről van szó”– fogalmazott újságíróknak.

A lövéseket az NSA biztonsági szolgálata adta le

Johnson közölte: a terepjáró bérelt kocsi volt, utasai valamennyien az NSA őrizetében vannak, a nyomozás nagy erőkkel folyik, a környéket lezárták. Hozzátette: a lövéseket nem a terepjáróból adták le, hanem az NSA biztonsági szolgálata, amikor észlelte, hogy az autó belerohan a korlátokba.

2015 márciusában hasonló incidens történt Fort Meade-ben. Az NSA biztonsági szolgálata akkor szintén rálőtt a megállni nem hajlandó autóra, amelynek vezetőjét agyonlőtte, egyik utasát pedig súlyosan megsebesítette.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük