A sürgősségi ellátásban dolgozók a gyógyítás elkötelezettjei

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöksége az Egészségügyi Szakmai Kollégium illetékes tagozatával, valamint a négy magyarországi orvosegyetem szakmai grémiumával közös nyilatkozatot tett közzé.

[mnky_ads id=”10551″]

Az egész egészségügyet érintő szervezeti problémák

A sürgősségi ellátásban dolgozók elkötelezettek arra, hogy minden beteget időben, az állapotának megfelelő szinten, biztonságosan lássanak el.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az egészségügyi ellátás során bekövetkező hibák közvetlen oka jelentős részben humán eredetű, de az is bizonyított, hogy az esetek döntő többségének hátterében rendszer szintű, az egész egészségügyet érintő szervezeti problémák állnak.

[mnky_ads id=”10552″]

Vállalják orvosi felelősségüket

Megértjük azokat, akik családtagjuk, szerettük megrázó elvesztése miatt kétségbeesettek, elkeseredettek. Az ilyen fájdalmas esetek a betegségek természete folytán a sürgősségi osztályon is előfordulnak. Minden érintettnek jogában áll megfelelő formában kérdéseket feltenni, azokra választ várni. Orvosi felelősségünket vállaljuk. Visszautasítunk azonban minden alaptalan vagy tisztázatlan vádaskodást mely a sürgősségi ellátásban dolgozókat egyénileg vagy kollektíven éri vagy érinti.

Készek vagyunk kezdeményezni vagy részt venni minden olyan folyamatban, amelynek célja a társadalom minden rétegét érintő sürgősségi betegellátás fejlesztése, minőségének javítása, a betegek biztonságának növelése – írták.

(Forrás: MTI/OS)

[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük