A Fidesz nemet mondott az oktatás és az egészségügy támogatására

Az MSZP-Párbeszéd szerint a TAO pénzek ügyében is igazságot kell tenni, ezért azt kezdeményezték, hogy a kórházak és iskolák is részesülhessenek ebből a támogatási formából.

Áldatlan állapotok

Fontos ez mindannyiunknak, hiszen nap, mint nap szembesülünk személyesen, hozzátartozóink, ismerőseink rémtörténeteiből, vagy a médián keresztül az egészségügyben és az oktatásban kialakult áldatlan állapotokról – írja közleményében Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese..

30 ezer ember értelmetlen halála

Példaként elég az elmúlt két nap híreit megnézni: egy magyar híresség anyukájának és sorstársainak szenvedéstörténete a hazai „sürgősségi” ellátásban, illetve a Rákellenes Világnapon elhangzott rettenetes halálozási számok. 30 ezer olyan magyar hal meg évente, akik normális ellátás esetén ma is köztünk lehetnének.

Ezzel szemben egy nemrég nyilatkozó cégvezető szerint a TAO-kedvezmények révén eddigi igénybe vett mintegy 500 milliárd forintnak akár húsz százaléka – közel 100 milliárd forint – magánszemélyek zsebébe vándorolhatott.

Kíméletlen fideszes válasz

A mai napon az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes tagjai egy kíméletlenül őszinte, egy szavas választ adtak az egészségügy és az oktatás problémáinak kezelésére: NEM!

Az MSZP-Párbeszéd, a Változás Szövetsége nem fogja magukra hagyni a betegeket, az oktatáson keresztül pedig esélyt ad minden gyermeknek – szögezi le a közlemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük