Folyhatnak tovább a milliárdjaink a sportba – Az unióban rábólintottak a TAO-ra

2021-es adat szerint tíz év alatt 923 milliárd -923.000 millió!- tao-forint landolt a sportágban ahelyett, hogy a helyére, a költségvetésbe folyt volna be. Ez annyit tesz, hogy ez alatt az idő alatt legalább 93.200 forint/fő fizettünk tudtunk- és akaratunkon kívül erre a célra 0-99+-ig mindahányan.

Bedobva a köztudatba az újabb „Unió a hibás”-ügy: a TAO-támogatás

Vasárnap este jelent meg az MTI-hírek között, hogy Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, hogy a 2023. június 30-án lejáró engedélyű TAO-program folytatását hiába támogatja a kormány, a döntés az Európai Unió kezében van, ami nélkül -elmondása szerint- a 2011-es bevezetésekor 3200 olyan sportszervezet volt Magyarországon, amely a lét és a nemlét küszöbén állt és amiknek a sorsa a döntéstől függ.

Tudta? Belegyezett? 1.150 milliót költött naponta -vasár- és ünnepnapokon is- az Orbán-kormány sportra 2021-ben

A címben szereplő összeg további bontásban: 143.- forint fejenként -0-99+- naponta, vagy 52.500.- forint az előbbi korcsoportra vetítve egy év alatt/kopf. Elkerülte a figyelmemet, vagy Ön sem kapott konzultációs cuccot az Orbán-kormánytól arról, hogy mit szól ehhez?

„Próbáljuk meg!!!! Mindenki szóljon még 3 embernek!!!” – Fantasztikus összefogás az Átriumért! – Frissítve!

„Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a következő hetekben az Átrium utolsó előadásait láthatják, akik jegyet váltottak rá. Az utolsó Az Őrült Nők Ketrecét, az utolsó Igenist, az utolsó Isteni végjátékot… és így tovább. Nem tudjuk tovább tartani a színházat” – írja csütörtök esti posztjában az Átrium Színház. Ma vasárnap van és úgy tűnik, a nézők összefogtak a teátrumért.

Alföldi Róbert: nekem nincs szükségem hatalmi seggnyalásra ahhoz, hogy az önértékelésem rendben legyen!

Alföldi Róberttel készített interjút a HVG360, melyben többek között szó esett a nemrég melegellenes törvényről, a kultúrát az elmúlt tíz évben ért rombolásról és arról is, ami a színházi szakmában történik. Alföldi szerint nagyon megváltozott a magyar közélet az elmúlt évtizedben, elég csak az elmúlt időszak eseményeire gondolni.

Magyar György: a kormány megtalálta a receptet arra, hogyan tegyék tönkre a civil szervezeteket!

Névtelenül senki nem adományozhat civil szervezeteknek a kormány csütörtöki rendelete szerint, mert azok a támogatók személyét kötelesek nyilvánosságra hozni. De miért ilyen szemérmesek, amikor a TAO esetében azt sem tudhatjuk meg, hogy a látványsportokat milyen cégek mennyivel segítették? Mellesleg a pártok esetében is csak a félmilliót meghaladó összeg esetén kell nyilvánosságra hozni, hogy egy politikai szervezet mely magánszemélytől kap ennél többet.