Értem én persze, hogy a Fidesz propagandagépezetének és benne a lakájmédiának Orbán nagyszerűségét kell hangoztatnia, az EU-ban most elszenvedett elképesztően kínos vereséget is a kormányfő diadalaként és zsenialitása bizonyítékaként tüntetve föl.

A Tanács Orbán igenlő szavazatával

Ursula von der Leyen német védelmi minisztert, a CDU alelnökét jelölte a Bizottság elnökéül, a következő öt évben tehát ő tölti be az Unió legfontosabb vezető tisztségét, hacsak a Parlament a csúcsjelölti rendszer védelmében piros lapot nem mutat föl neki.

- Hirdetés -

Von der Leyen a föderatív Európa, azaz az Európai Egyesült Államok eszméjének híve, akárcsak a Demokratikus Koalíció – sőt, az volt már 2011-ben is. Esküdt ellensége a Nemzetek Európája koncepciónak, akárcsak a DK – von der Leyen egyenesen úgy fogalmazott, hogy nem akarja, hogy a gyerekei is a nemzetek foglyai legyenek. Híve a melegek teljes egyenjogúságának, beleértve a házasságkötés és az örökbefogadás jogát is – akárcsak a DK.

Pillanatnyi megingás nélkül támogatta Merkel menekültpolitikáját,

kiállt a velük szembeni emberséges bánásmód mellett, akárcsak a DK, sőt, a menekültválság csúcsidőszakában saját házába is befogadott menekülteket, akárcsak Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Dobrev Klára, az Európai Parlament DK-s alelnöke. Ha von der Leyen történetesen magyarnak születik, ma minden bizonnyal a DK politikusa lenne. Azé a DK-é, amely Magyarországon Orbán politikájának legádázabb ellenfele, és ez immár politikai helyzetében is tükröződik, amióta az európai parlamenti választáson megszerezte az ellenzék vezető erejének pozícióját. Ennek az asszonynak a jelöléséhez volt kénytelen Orbán nem csak jó képet vágni, hanem még a szavazatát is adni.

Teljesen érthető, hogy ha Orbánnak ekkora békát kell lenyelnie,

akkor az ő zsoldjában álló mintegy 450 médium köteles a szóban forgó, Merkel és Macron által neki fölszolgált kétéltűt fekete kaviárnak, libamájnak vagy Wellington-bélszínnek hazudni. Az viszont már kevésbé érthető, miért érzi szükségét Bauer Tamás is annak, hogy eme orbitális méretű fiaskó után Orbánt, mint európai politikai tényezőt fényezze, akinek befolyása tagadhatatlan, még ha azt rosszra is használja. Bauer helyzetértékeléseivel, elemzéseivel gyakran egyetértek, bár ugyancsak gyakran gondolom úgy, hogy téved. Ezúttal azonban még csak tévedésről sem lehet szó, hiszen mondandója alátámasztásaként közismert tényeket kellett figyelmen kívül hagynia, vagy azok nyilvánvalóan hamis beállítását elfogadnia.

Kezdjük azzal, ami fölött Bauer egy fél mondatban elsiklik: Weber bukásával

A Fidesz hivatásos és önkéntes csahosai mára telekürtölték az étert azzal, hogy lám, a bajor politikus tengelyt akasztott Orbánnal, halálra sértette, amikor kijelentette, hogy ha csak a Fidesz szavazataival lehet elnök, akkor inkább nem vállalja, meg is bukott annak rendje és módja szerint. Valójában azonban az EPP frakcióvezetőjét nem Orbán tiltakozása miatt nem lehetett a Bizottság elnökévé jelölni, hanem mert végső soron az Európai Parlamentnek kellett volna 376 szavazattal megválasztania. Márpedig a szociáldemokraták és a Renew Europe nevet fölvett liberálisok eleve megmondták: Webert nem szavazzák meg, nélkülük pedig csak az euroszkeptikusokkal kötött olyan kompromisszum árán lehetett volna többséget összehozni, amit sem a Néppárt, sem a Tanács nem vállalhatott.

1 hozzászólás

 1. Kedves Szabó Zoltán! Az alábbi írás-részletben szereplő tényeket is figyelembe vette, amikor elemző – értékelő sorait leírta? Mert ezek a tények nem éppen a vesztesekre jellemző pozíciók elnyeréséről szólnak!

  TIBORCZ ISTVÁNT AZ UNIÓS PÉNZEKET ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁGBA!

  “Amerikai Népszava
  KÖZZÉTÉVE JULY 06, 2019, 2:09 PM
  A képmutató Európai Néppártnak köszönhetően, amely csak regél és mesél szép szavakat az európai értékekről, de fedez egy fasiszta diktatúrát, Orbán embereit annak ellenére egyes bizottsági funkciókra javasolják, hogy Orbán (a “Fidesz”) tagságát felfüggesztették a Néppártban. Milyen felfüggesztés az, ha a felfüggesztett párt Néppárt által betölthető funkciókat kap? Mi értelme a három bölcs (a “három vak egér”) bohóckodásának, ha már eldöntött tény Orbán tagságának helyreállítása, hiszen néppárti uniós pozíciókat tölthetnek be? Miközben semmi nem változott azóta, hogy a felfüggesztés megtörtént.
  Mindez nemcsak taszító képmutatás és színjátszás, hanem az Európai Uniót gyengítő eljárás is, mert Orbán emberei olyan uniós bizottságokban kapnak néppárti funkciókat, amelyeknek Orbán diktatúrája ellen fel kellene lépni. Hidvéghi Balázs, aki a Fidesz kommunikációs igazgatójaként hivatásszerű haudozást folytat, jelentős szerepe van a propagandamédia működésében, a magyar emberek félrevezetésében, aki az eddigi tevékenysége során Orbán jogállamot megszüntető lépéseit tagadta és hamisította meg, a jogállamisági ügyekkel rendszeresen foglalkozó alapjogi bizottság alelnöke lehet.
  Ebben a bizottságban készült a Sargentini-jelentés tervezete, amely kimondta, hogy Magyarországon a jogállamiság megkérdőjeleződött. Ennél is felháborítóbb, hogy a beszámíthatónak is alig nevezhető másik közhazudozó, Deutsch Tamás az uniós források szabálytalan elköltését és a korrupciós ügyeket vizsgáló Költségvetési Ellenőrző Bizottság alelnöke lehet. Kecskére a káposztát. Ennyi erővel lehetne Deutsch Tamás helyett magát Tiborcz Istvánt, esetleg Orbán Ráhelt vagy Mészáros Lőrincet delegálni a bizottság alelnökének. Az ugyanaz lenne. Hogyan lehet egy olyan ország képviselője e bizottságnak a tagja, amely elvetette az európai ügyészséghez való csatlakozást, amely az eddig feltárt uniós csalásokat – amikor az Orbán-maffia tagjait érintette – kivétel nélkül elsimította?”(…)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét