Szájkosár, nyakörv és póráz a bulinegyeden!

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere megzabolázza a bulinegyedet olyan drákói szigorral, ami után csak annyi a kérdés, hogy közép-Európa vigalmi negyede továbbra is a belső-Erzsébetvárosban lesz-e.

Demoklesz kardja: Niedermüller Péter a neved!

A járvány előtt is kerületi munkacsoport dolgozott Erzsébetvárosban a kritériumrendszeren,  ami egyaránt megfelel az ott élőknek és az ott vendéglőt fenntartóknak, meg persze a betérőknek sem veszi el a kedvét az odajárástól. Akkor még csak javaslatok voltak, hogy például a közterületi alkoholfogyasztást vissza kell szorítaniuk és a zajterhelést is.

Ilyenre sikerült….

Szigorú rendeletet fogadott el az önkormányzat, amely vonatkozik a vendéglátóhelyként és a boltként működő üzletekre egyaránt.

A boltok például csak úgy lehetnek éjfél után is nyitva, ha este 22 és reggel 6 óra között nem árusítanak alkoholt.

-írta a Portfolio.

A “zóna”

A Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út – Károly körút által határolt területen belüli (ideértve az Erzsébet körút mindkét oldalán lévő épülettömböket) üzletek (vagyis a kocsmák, bárok, szórakozóhelyek) csak akkor lehetnek nyitva, ha arra külön engedélyt kérnek az önkormányzattól.

Emellett nem engedhetik a vendégeknek,

  • hogy kivigyenek az utcára szeszesitalt,
  • biztosítani kell a nem vendégek számára is ingyenesen a mellékhelyiség használatát,
  • nem végezhetnek göngyölegmozgató tevékenységet 22 és reggel 6 óra között,
  • mérniük kell a zajszintet egy erre meghatározott eszközzel,
  • takarítaniuk kell az utcát,
  • nem adhatnak műanyagpohárban italt.

Korábban is sok vita volt már a bulinegyedről,

megosztotta a közvéleményt a téma. A Night Mayor BUD nevű egyesület is azt mondta, hogy nem rossz irányt vettek a folyamatok korábban. Most azonban Németh G. Dániel, a Night Mayor BUD egyesület szóvivője ezt írta a Facebookon:

“Lakosság nyomására a hetedik kerület közgyűlése elfogadta minden idők legszigorúbb CSENDRENDELETét a bulinegyedben. Mi értelme van egy március előtti, konszenzusosnak mondott tömegturizmusra tervezett ilyennek, csak a jóisten tudja. De talán még ő se. (…) Hihetetlenül sok ember életének a munkája megy kukába ezzel, ha még a koronavirus nem lett volna elég.”

A járványügyi korlátozások után az önkormányzat

mindenesetre jelentősen megnehezíti az újranyitó helyek túlélését. Feltehetően nem a Hivatal lesz az egyetlen, aminek tulaja feladja….

A “Hivatal” kitette a kirakatba az eladó táblát.

Forrás

maffiaállam

Egy hozzászólás itt: “Szájkosár, nyakörv és póráz a bulinegyeden!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük