Szárazon a Hableány – így néz ki a roncs!

Kiemelték és egy uszályra helyezték a május 29-ei balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót kedden Budapesten, a Margit hídnál.

A Hableányt kedden kora reggel kezdték el kiemelni a Duna mélyéről

Közben többször megálltak, vizet szivattyúztak, valamint átvizsgálták a hajótestet, és eközben négy holttestet is megtaláltak. Kora délutánra teljesen a felszínre került a hajótest. A Hableányt a Clark Ádám úszódaru segítségével átemelték egy uszályra.

fotó: MTI/Lakatos Péter

A búvárok reggel 4 áldozatot emeltek ki a hajóroncsból, 4 másikat még keresnek, ám egyelőre nincs arról információ, hogy van-e esélye annak, hogy még a hajótestben találnak holttesteket.

A hétórás kiemelési folyamatot követően

letette a Clark Ádám úszódaru a Hableány Dunából kiemelt roncsát arra az uszályra, amelyen elszállítják majd a hajó maradványait. A roncsot deszkákkal, úgynevezett párnafákkal támasztották alá az uszályon, nagyon lassan emelték át.

A köztévé tudósítója szerint egy dél-koreai stáb a pesti alsó rakparton, a lezárt területen rögtönzött stúdiót állított fel, és onnan tudósítottak a Hableány kiemeléséről, a stábot azonban elküldték a rendőrök. Az MTI képe már a felső rakparton készült róluk.

fotó: MTI/ Balogh Zoltán

A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval.

A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük