Százak tüntettek Szatmárnémetiben egy 15 éves lány halála miatt

Több százan tüntettek csütörtökön este Szatmárnémetiben a megyei sürgősségi kórház épülete előtt egy 15 éves lány egy héttel korábbi hirtelen halála miatt – számolt be az Agerpres román hírügynökség.

Pál Melinda az MTI tudósítója jelenti

Az emberek a kórház sürgősségi részlegének bejárata előtti parkban gyűltek össze, ahol gyertyákat és virágokat helyeztek el az elhunyt arcképe előtt. Utána eltorlaszolták a kórházhoz vezető utat és igazságtételt követeltek.

„Ki a gyilkosokkal a kórházakból!” – skandálták, és a lányt ellátó orvos lemondását követelték.

A 15 éves lány január 18-án légzési nehézségekkel jelentkezett a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Második alkalommal már nem tudták újjáéleszteni az orvosok. 

Szülei nem akarják elfogadni a történteket, azt állítva, hogy lányuk „saját lábán” érkezett a kórházba, és orvosi műhibára gyanakszanak. Az állítják, hogy az ügyeletes orvos csúnyán beszélt a tinédzserrel és túlsúlyosnak nevezte – írta az Agerpres. 

A hírügynökség szerint az orvost 2016-ban már felfüggesztették állásából, de a bíróság a javára döntött, így újra alkalmazták. 

Adrian Marc, a megyei sürgősségi kórház menedzsere szerint a mostani ügyben több vizsgálat is indult.

A Szatmár megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, mint fogalmaztak, a lány „gyanús körülmények között” bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.

„Ki a gyilkosokkal a kórházakból!”

Orbán 700 millió forint közpénzen vett támogatást Szatmárnémetiben