Szedd magad akcióból szedd rá a népet a 600 forintos eper ígéretével dzsembori lett

A mai gyümölcsárak mellett érthető, hogy sokan útra keltek, amikor hírét vették, hogy ugyan meg kell dolgozni érte, de 600 forintért vihetik az eper kilóját. Igen ám, de ….

Kandi-kamera? Nem….

Rengetegen látogattak el Gencsapátiba, hogy maguknak szedjék meg a lekvárnak és friss fogyasztásra szánt epret

– írja a 112press.hu.

A lap beszámolója szerint a rendőrség is kiment ellenőrizni, hogy miért van annyi autó a 87-es főút mellett, de hamar kiderült, hogy a Szedd magad! akció vonzott több száz ember a helyszínre.

Az eper kilóját 600 forintért vihették volna az érdeklődők, már ha lett volna mit leszedni.

A becsülettkasszás portáknál 1000-1300, a gyümölcsárusoknál 1500-2000 forintba kerül az eper kilója.

A szervezők pár perccel nyolc óra előtt kinyitották a kapukat,

az emberek beözönlöttek az eperföldre, de a szedni vágyók hoppon maradtak, mert eper vagy nem volt, vagy már leszedték nyitás előtt.

Nincs értelme elindulni. Gazos, rendezetlen, alig van eper ami van az éretlen vagy apró. Persze telefonon arról tájékoztatott, hogy jöjjön nyugodtan. Köszi az egy órás kirándulást a semmiért.

– írta egy elégedetlen kommentelő az esemény Facebook-oldalán.

A lap információi szerint a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás miatt nem tudták gyomtalanítani, gondozni az eperföldet, de erre nem hívták fel az emberek figyelmét.

Nem jött be….

Az akciót hirdető Facebook oldalon kizárólag negatív tapasztalatokat lehet olvasni:
” Tisztelt Epertermelő! A korrektség megkívánná, hogy hitelesen tájékoztassanak bennünk. Reggel 8 órakor tele volt a föld lécskáló, nézelődő, keresgélő emberekkel, többen vannak mint egy hatalmas tüntetésen,, hol van a távolságtartás? egymástól még mozogni sem tudtak, nem epret szedni! Eper pedig nincs, csak gaz! Hitelromboló amit csináltak, Mi akik eljöttük nagyon sokan, biztos hogy nem megyünk többet! Nem kell meghirdetni, szedjék le önök ami van rajt, ez ilyen egyszerű! Idősebbek is kibicajoztunk a semmiért, gyalázatos!

” Nincs értelme elindulni.Akkora tömeg van hogy az utcából fél óra volt kikeveredni,mivel akkra dugó alakult ki.Szerintem ezt nagyon másképpen kéne szervezni.

” 8:02 tömeg volt, eper alig, ami volt is éretlen, pár szem ami piros volt az ízetlen nagyon csalódottak voltunk gondozatlan, gazos az egész terület sajnos, itt-ott egy epertő 

Az akció szervezője reagált…

a korábbi években átlagosan napi 100-150 fő látogatta őket, 12 éves fennállásuk alatt ez volt az első év, hogy 700-800 ember igényeit kellett kielégíteniük, ami őket is váratlanul érte, nem lehetett rá felkészülni.

“Az epertöveket tavaly ősszel pótoltuk ki, de sajnos az aszályos év miatt az epertövek nagy része kiszáradt, ezért is volt nagyobb a fű az eperben, mert az eper nem tudta befutni. A promóció ideje alatt azt hirdettük, hogy az eperföld reggel 8 órakor kerül megnyitásra, majd a készlet erejéig várjuk az eperszedőket. Ehhez természetesen tartottuk magunkat.

Az, hogy a készlet órákkal a vártnál előbb elfogyott, sajnos Tőlünk kívül álló dolog, melyre nem volt ráhatásunk.

Nem sugároztuk semmilyen felületen, hogy mekkora készlet, vagy, hogy minden oda érkezőnek jut az általa elképzelt mennyiség”

– közölték. Az okozott kellemetlenségért elnézést kértek.

Forrás

tiltakozom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük