Szeptemberi fizetésemelést követelnek (csendesen) a tanárok - Városi Kurír

Sorting by

×

Szeptemberi fizetésemelést követelnek (csendesen) a tanárok

A tanárok szerint katasztrofális a helyzet, nincsenek fiatal kollégáik, az alacsony fizetések miatt nem vonzó a pálya. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra kérte a tanárokat, hogy videóban üzenjenek a kormánynak arról, hogy melyek azok a problémák, amelyekkel mindennap szembesülnek. 

Hirdetés

Nincsenek fiatal kollégák

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra kérte a tanárokat, hogy videóban üzenjenek a kormánynak arról, hogy melyek azok a problémák, amelyekkel mindennap szembesülnek. E mellett petíciót indítottak, amiben többek között a tanárbérek rendezését követelik. A tanárok videoüzeneteiből az derült ki, hogy katasztrofális a tanárhiány, több bért szeretnének, és a Nemzeti Alaptantervvel is gondjaik vannak.

Sajnos most nem lehet

Az egyik videóban elhangzott: a kezdő tanárok órabére nettó 920 forint, ennyiért nem jelentkeznek tanárnak a mai fiatalok. Illetve, hogy a tanárbérek 2014 óta nem követik a mindenkori minimálbér emelkedését. Emiatt egy több éve pályán lévő tanár állítása szerint havi bruttó 200 ezer forinttól esik el. A szakszervezet azt szeretné, hogy a tanárok fizetését a minimálbérhez kössék már most szeptembertől. A családügyért felelős államtitkár az RTL Híradó kérdésére kedden azt mondta, maga is úgy látja, hogy a pályakezdők nehéz helyzetben vannak, de jelenleg nincs a kormány asztalán béremeléssel kapcsolatos javaslat.(Haszon magazin)

A Városi Kurír véleménye

A kormány képviselője ezt azok után mondta, hogy alig néhány napja több milliárdot “égettek el” az augusztus 20.-i minden eddiginél giccsesebbre sikeredett ünnepségre, és akkor még a külföldi egyházi szervezeteknek juttatott milliárdokról, és a többi kivagyi pénzszórásról nem is szóltunk.

Kapcsolódó

fizetés

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.