Szerbiában semmi cicó! - Két negatív teszttel térhetnek csak haza húsvétozni a külföldön dolgozók? - Városi Kurír

Sorting by

×

Szerbiában semmi cicó! – Két negatív teszttel térhetnek csak haza húsvétozni a külföldön dolgozók?

Valószínűleg két negatív teszt kell a húsvétra hazatérő szerbiai vendégmunkásoknak. Idén április első hétvégéjére esik a katolikus húsvét, ilyenkor nagyon sok vendégmunkás tér haza Szerbiába. A  járvány miatt azonban most nem lesz egyszerű az utazás – írja a Szabad Magyar Szó.

Hirdetés

A második tesztről a jövő héten döntenek

 Arról számolnak be, hogy azoknak akik Szerbiába érkeznek, akár két negatív PCR-teszttel is rendelkezniük kell. Egyet még indulás előtt kell készíttetniük, a másikat pedig a szerb határon. Ana Brnabić kormányfő szerint a határon végzett tesztelésről a jövő héten dönt a szerb kormány.

 

szerbia
illusztráció: V.K.

Branislav Tiodorović epidemiológis, a köztársasági válságstáb tagja elmondta, hogy a stáb orvosai azt a javaslatot tették, hogy a külföldön elvégeztetett PCR-teszt mellé a határállomásokon végezzenek el minden belépő személynél egy gyorstesztet.

„Erről majd a jövő hétfőn döntünk, valószínűleg ezúttal is sokan szeretnének hazatérni a katolikus húsvétra, amely április 4-re esik. Ezzel az a gond, hogy azok akik hazajönnek, általában elengedik magukat, hiszen szabadnapjaikat töltik Szerbiában. Nem úgy viselkednek, mint mondjuk teszik ezt Ausztriában, Németországban, vagy Svájcban. A határállomásokon mindenképpen lesznek tesztek, de azoknak, akik hazatérnek ettől függetlenül felelősségteljesen kell viselkedniük”

Az iskolák viszont hétfőtől továbbra is nyitva állnak a szerbiai  alsós korosztály előtt, míg a felsősök és középiskolások továbbra is távoktatásban maradnak. Végleges döntést a kormány tagjaival való megbeszélést követően hoznak, még a pénteki nap folyamán.

 

Szerbia
illusztráció: V.K.

 

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.