Fekete-Győr András a Hírt Tv-ben - Így tiltaná el a momentum a propagandistákat az újságírástól - Városi Kurír

Sorting by

×

Fekete-Győr András a Hírt Tv-ben – Így tiltaná el a momentum a propagandistákat az újságírástól

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje Földi-Kovács Andrea vendége volt a Hír TV-n. A politikust a műsorvezető hangsúlyosan kérdezte  az  esetleges kormányváltást követő elszámoltatási terveiről is . Az adást szemléző Telex cikknek ezt a részét közöljük.

Hirdetés

Van erre legitim módszer?

Fekete-Győr mostanában tematizálja a jobboldali nyilvánosságot, miszerint hatalomra kerülése esetén eltiltaná a foglalkozásuk gyakorlásától a propagandistákat. A műsorvezető  megpróbálta kihúzni a politikusból, hogy vele személy szerint mi lenne a terv, hiszen még 2016-ban ő is olyan válaszokat kapott a Momentum sajtóosztályától, amelyekben lepropagandistázták. A politikus azt mondta, az imént Földi-Kovács is hazugságokat állított némely kérdésében, ugyanakkor konkrétan vele szemben nincs semmilyen terv, és nyilván nem is ő maga hozna ilyen döntéseket;

a Büntető törvénykönyvet (Btk.) szigorítanák úgy, hogy nagyobb retorziók érjék azt, aki „szándékosan” hazugságokat terjeszt.

Ennek keretében kerülne be a Btk.-ba a foglalkozástól való eltiltás fél, egy, öt évre, vagy akár az egész életre. A politikus azt mondta: minden esetben, a bíróságon dőlne el, hogy egy-egy beperelt médiamunkásnak mi lesz a sorsa.

Mi lenne Áder Jánossal?

A tervezett elszámoltatás jogállami keretek között tartásáról is kérdezett Földi-Kovács, aki felidézte, hogy Áder Jánost leváltaná, Polt Pétert „satuba fogná” a Momentum, a vállalkozói kört és az adminisztrációt pedig fidesztelenítené. Fekete-Győr erre azt mondta, hogy a köztársasági elnökkel kapcsolatban csak annyit mondanak, legyen közvetlen a választása, a többi esetben pedig

léteznek bejáratott jogállami eszközök arra, hogy elszámoltassák a korrupt személyeket, ilyen lenne például a Romániában már kipróbált korrupcióellenes ügyészség.

Fekete
illusztráció Városi Kurír

A fidesztelenítés kapcsán a műsorvezető felvetette, hogy vajon a DK-s korrupciót is elszámoltatnák-e, mire Fekete-Győr közölte, hogy természetesen, hiszen a korrupciónak nincs színe.

Szóba került még a Momentum összefogása a DK-val. Fekete-Győr 2017-ben ugyanis még azt mondta, jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc eltűnne a politikából. A pártelnök úgy reagált, hogy közben

az változott, hogy Gyurcsány megígérte, nem fog kormányzati pozíciót vállalni, és ugyanezt javasolná most Orbán Viktornak.

Arra a kérdésre nem adott egyértelmű választ, hogy szerinte mi történt volna vele, ha a 2006-os, rendőri agresszióval tarkított tüntetések során követi el azt a füstgránátos akciót, ami miatt most bírósági eljárás folyik ellene, de azt mondta, 2006-ban ő is kint volt a tüntetők között az utcán. Felmerült még, hogy vajon nem lekicsinylő-e Gyurcsány Ferencnek az a Facebook-posztja, amelyben arra kérte az embereket, viszonyuljanak megértően az új politikusi generációhoz, de Fekete-Győr ezzel kapcsolatban nem nyilvánított véleményt.

A teljes beszélgetés Fekete Győr András Facebook oldalán nézhető vissza:

Kapcsolódó

Fekete
illusztráció: V.K.

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Fekete-Győr András a Hírt Tv-ben – Így tiltaná el a momentum a propagandistákat az újságírástól

  • 2021.03.19 - 15:14
    Közvetlen hivatkozás

    Nyilván,ha kormányváltás lesz,a fidesz-kormány nem úszhatja meg felelősségrevonás nélkül. Örömmel hallottam azt is,hogy az ilyen olyan posztokra besúvasztott fideszesek (elvileg elmozdíthatatlanok) hogyan baszarinthatóak ki onnan.Ezeket gyökeresen kell kitépni,mint a gazt,mert a gazra nincs szükség sehol

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.