Pedofilia miatt jelentettek fel egy fideszes képviselőt

A hvg.hu birtokába jutott feljelentés szerint kiskorúval folytatott intim kapcsolat miatt feljelentették Kiss Attila Csaba nagykőrösi fideszes önkormányzati képviselőt, kollégiumi nevelőtanárt.

A gödöllői rendőrök nyomoznak

Az ügyben megkeresték a rendőrséget, ahonnan azt a választ kapták, hogy

„a hivatkozott ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kijelölése alapján a Gödöllői Rendőrkapitányság folytat nyomozást szexuális visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Válaszadásunkig gyanúsított kihallgatás nem történt az ügyben.”

Elérték a feljelentésben megnevezett férfit, aki annyit mondott, semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott, nem tudja, mivel vádolják. Így egyelőre nem tud mondani semmit.

Nyolc év börtön is kiszabható

A Büntető törvénykönyv szerint szexuális visszaélés az, mikor egy 18. évét betöltött személy egy 14. éven alulival szexuális cselekményt végez, vagy arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen. Külön tétel, ha valaki csak megpróbálja rávenni a kiskorút szexuális cselekményre. Az első esetben 2-8 éves, a másodikban 1-5 éves büntetést lehet kiszabni, amennyiben valakiről bebizonyosodik, hogy a nevelésére bízott személlyel szemben követi el ezt.

(Forrás: hvg.hu, 24.hu)

Cikkünk megjelenése után az alábbi közleményt kaptuk:

Tisztelt Szerkesztőség!

Figyelmükbe ajánljuk a nagykőrösi Fidesz közleményét.

Sajtóközlemény – reagálás Kiss Attila Csaba ügyében

A szóban forgó ügyet a Gyermekjóléti Szolgálat már megvizsgálta, és semmilyen pedofíliát igazoló tényt nem talált. A képviselőt vélhetően volt SZDSZ-es, jelenleg a Jobbikot támogató politikai ellenfelei jelentették fel, vagyis nincs másról szó, mint egy újabb alantas, politikai indíttatású karaktergyilkossági kísérletről.

Fidesz
Nagykőrös

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük