Minden erejükkel a kormány hazugság-cunamiját támogatják

Elutasítja a „Soros-tervet” és a kötelező betelepítést a debreceni, a kaposvári és a szolnoki közgyűlés, valamint Nógrád megye önkormányzata.

Debrecen

Elutasítja a „Soros-tervet” és az illegális bevándorlók korlátok nélküli, kötelező, kvóták alapján történő betelepítését a debreceni önkormányzat. A közgyűlés csütörtöki ülésén – mintegy kétórás heves vita után – a fideszes és a jobbikos képviselők szavazták meg a polgármester előterjesztését. Az ellenzék nem voksolt, illetve nem vett részt a szavazáson.

Papp László (Fidesz-KDNP) előterjesztésében azt írta, hogy Debrecen – az egyik legnagyobb menekülttábornak korábban helyet adó városként – a mindennapokból ismeri az illegális migrációval járó társadalmi kockázatokat. A menekülttábor bezárása „visszaadta a város nyugalmát, segített abban, hogy az egyik legbiztonságosabb megyeszékhelyként a város és a helyi gazdaság fejlesztésére fordítsuk energiánkat” – érvelt.

Kifejtette: a Soros György által támogatott szervezetek esetében fennáll a veszélye annak, hogy szerepet vállalnak az illegális migráció szervezésében és támogatásában. A városban „nincs szükség az illegális bevándorlást támogató álkaritatív szervezetekre. A város költségvetéséből jelentős összeget fordítunk szociális célokra, a valódi civil tevékenységet végző szervezeteket értékeljük és támogatjuk” – fogalmazott.

A határozat szerint a közgyűlés elutasítja az illegális bevándorlók korlátok nélküli, kötelező, kvóták alapján történő betelepítését és a betelepítés végrehajtására irányuló „Soros-tervet” és bevándorlásszervező irodák működtetését. Ugyanakkor támogatja, hogy a kormány a helyi közösségi érdekekkel ellentétes, a települések jövőjét veszélyeztető törekvések ellen szükség szerint jogszabályok megalkotásával vagy kezdeményezésével is fellépjen – foglalt állást a debreceni közgyűlés.

Kaposvár

Magyarországi polgármestereknek az illegális bevándorlást szervező irodákkal szembeni felhívásához csatlakozásról határozott Kaposvár közgyűlése csütörtökön.

Az elfogadott előterjesztés szerint a somogyi megyeszékhely elutasítja a „Soros-tervet”, és azt, hogy bevándorlásszervező irodát működtessenek a városban. A településekre „komoly fenyegetést jelentő tömeges betelepítés miatt” egyúttal felkéri a kormányt, hogy ha kell, jogszabályokkal lépjen fel a „Soros-terv”, valamint a bevándorlásszervező szervezetek ellen.

A határozatot kormánypárti képviselők tizenöt igen szavazatával, egy ellenzéki tartózkodással fogadta el a testület, két ellenzéki városatya nem szavazott.

A Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben című január 12-ei budapesti konferencia résztvevői által elfogadott nyilatkozatban közös fellépést sürgettek, hogy megőrizzék a magyar települések és a magyar emberek biztonságát és jövőjét. Úgy fogalmaztak, hogy a magyarok többsége teljesen világossá tette: nem akarja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.

Kaposváron a nyilatkozathoz csatlakozásról szóló előterjesztés vitájában ellenzéki képviselők kijelentették: elutasítják az illegális bevándorlást, de nem látják a „Soros-tervet” és nem tudják, melyek azok a bevándorlásszervező szervezetek, amelyek ellen fel kellene lépni, és arra kérték Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, nevezze meg azokat.

Felder Frigyes, az LMP képviselője indítványozta: a határozatot azzal a módosítással fogadja el a testület, hogy a kormány hozza nyilvánosságra azon kormánytagok, országgyűlési képviselők nevét, akik valaha Soros-szervezeteknél dolgoztak vagy támogatást kaptak tőlük. Ezt a közgyűlés nem támogatta.

Szita Károly felszólította az ellenzéki képviselőket, mondják ki, hogy valójában illegális bevándorlást akarnak. Hangsúlyozta, az előterjesztés azért készült, hogy ne jöjjenek illegális bevándorlók a városba, „gyermekeink és unokáink továbbra is egy biztonságos országban és egy biztonságos Kaposváron nőhessenek fel”.

 Szolnok

A szolnoki közgyűlés csütörtökön határozatban utasította el „Soros civiljeinek támogatását” és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda működjön.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a döntést 15 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadták el.

A polgármester kiemelte: Európát nem véletlenül osztja meg a bevándorlás kérdésköre, ugyanis ez határozza meg a kontinens jövőjét.

Az ellenőrizetlen, illegális migráció tapasztalatai rendkívül rosszak, mindenütt a bűnözés erősödésével és a terrorizmus megjelenésével jár ez a folyamat – hangsúlyozta.

Hozzátette: Magyarország azon nemzetek sorába tartozik, amely ragaszkodik önrendelkezéséhez, és továbbra sem hagyja, hogy a magyar nép jóváhagyása nélkül bárkit betelepítsenek az országba.

Szalay Ferenc a magyar önkormányzatiságot a demokrácia „egyik legerősebb bástyájának” nevezte. Hozzátette: a város civil szervezeteivel hagyományosan kiváló kapcsolatot ápolnak, segítik működésüket, míg azok aktívan dolgoznak a kulturális, tudományos, szociális területeken, az érdekérvényesítésben, szinte az élet valamennyi szegmensében.

Úgy fogalmazott: egy átpolitizált, nemzetellenes célokat megfogalmazó hálózat kialakítása nem csupán Magyarország és Szolnok biztonságát veszélyezteti, de aláássa a kiválóan működő magyar civilszervezeti rendszer hitelességét is.

Nógrád megye

Az önkormányzat csütörtöki ülésén elutasította a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta végrehajtását és a „bevándorlásszervező irodák” létrehozását – közölte az önkormányzat elnöke.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) hozzátette: a közgyűlés egyidejűleg kifejezte, hogy támogatja a kormány betelepítés megakadályozását célzó törekvéseit.

Kötelezettségünknek érezzük, hogy hazánk és kultúránk védelme, állampolgáraink, családjaink biztonsága érdekében összefogásra buzdítsuk megyénk lakosait, településeit – fogalmazott az elnök.

A döntést kilenc igen szavazattal hozták meg, hat képviselő nem vett részt a szavazásban.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük