Gorka Sebestyén tavaly márciusban még a Fehér Ház biztonságpolitikai tanácsadója volt, de már 2016 szeptembere óta rajta van a magyar rendőrség körözési listáján.
[mnky_ads id=”10551″]
A Londonban született, magyar származású Gorka Sebestyénnek (vagy ahogy az Egyesült Államokban ismerik, Sebastian Gorkának) tavaly augusztusban kellett távoznia a Fehér Házból, miután fő szövetségesét, Steve Bannont eltávolították Donald Trump amerikai elnök környezetéből.
[mnky_ads id=”10552″]
A magyar, brit és amerikai állampolgárságú Gorka szakértelme az elmúlt évben többször is kérdésessé vált: a szélsőjobboldali kapcsolatainak felemlegetése mellett gyakran felmerült, hogy egyszerűen közel sem ért olyan mélységben a terrorizmushoz meg a hasonló témákhoz, mint amit a pozíciója megkívánna, és ahogy tizenöt évvel korábban Magyarországon, úgy Amerikában is gond volt vele a nemzetbiztonsági átvilágítása során.


De még mielőtt eltávolították Donald Trump amerikai elnök közeléből, Gorkának volt alkalma találkozni Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is. 2017. március 21-én, miután megnyitotta a washingtoni magyar nagykövetség új épületét, Szijjártó Péter tárgyalt Trump két befolyásos tanácsadójával, így Gorkával is.

Csakhogy a police.hu körözési listájából kiderül, hogy Gorka Sebestyént már akkor is, 2016. szeptember 17. óta elfogatóparancs alapján körözték lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vádjával.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Deutsch és Szijjártó együtt szerepel egy szélsőjobboldali botrányhőssel

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét