Szilágyi István özvegye: “Peti egyszerűen megbolondult”

Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán mindenképpen és minél hamarabb vissza akar költözni a házba, ahol a gyanú szerint fiuk megölte édesapját. Szívszorítóan emlékezett vissza a történtekre.

“Péter a fiam, szeretem!”

Mint arról beszámoltunk, a rendőrség emberölés gyanújával őrizetbe vette Szilágyi István, az ismert színész fiát, aki vélhetően egy kalapácsütéssel végzett apjával.

Nem volt tudatában, mit tesz?

Az özvegy elmondása szerint önmagát is bántalmazta. Humenyánszky Jolán arról beszélt egy nappal a tragédia után abban a szobában, ahol a tragédia történt, hogy nem haragszik a fiára, azt szeretné, ha mindketten otthon lehetnének.

“Mondták, hogy mehetek máshova néhány napra vagy akár tovább is, hogy ne kelljen látnom ezt a szobát… De huszonkét évet éltünk itt, mindig ebben az ágyban aludtunk ketten a férjemmel, én most is itt akarok aludni, csak már egyedül. Itt történt az egész, itt feküdt a földön István”

– nyilatkozta az özvegy a Blikknek.

“Nagyon sajnálom mindkettejüket…

Nem haragszom Petire. Ő a fiam, szeretem, és jó lenne, ha minél előbb beszélhetnék vele és újra itthon lenne. Persze, nem tudom, ez mikor lenne lehetséges.

Peti egyszerűen megbolondult. Már két nappal a baj előtt dühöngött, magában is kárt téve. Az ágyba vagy a falba verte a fejét.

Vasárnap reggel is ez történt,

az apja pedig – attól félve, hogy megint őt bántja majd dühében – rászólt, hogy viselkedjen, nyugodjon le. Peti ezután támadta meg”

– számolt be a történtekről az özvegy.

Egy ideje szedtünk gyógyszereket, én is és Peti is, nyugtatót, antidepresszánst és altatót, de nem tudom, hogy a fiam rendesen vette-e be őket…

Néhány napra el kell mennem, mert jön egy takarítóbrigád, hogy eltüntessék a vérnyomokat, de amint végeztek, vissza akarok térni ide.”

A szomszédok szerint

a tragédiát az okozta, hogy az agresszív férfit szülei minden esetben megvédték, ezért kódolva volt a tragédia. Szilágyi István fiát várhatóan kedden tartóztatják le, és akár életfogytig tartó büntetésre is számíthat. A TV2 riportjából kiderül, hogy SZ. Péter az egész lakást teleírta, rajzolta mindenféle jelekkel, képletekkel. Az egyik szekrény oldalára az „oklumencia” szót írta – ez a Harry Potterben szereplő kifejezés az elmébe való behatolás elleni védelmet jelentő varázsige.

figyu

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük