Sorting by

×

Szinte mindenben egyetértenek, csak abban nem, hogy ki lépjen vissza

Helyenként parázs vitát és beszólogatást hozott a Közös Ország Mozgalom legújabb vitaestje, ahol a fővárosi egyes választókerület ellenzéki jelöltjei csaptak össze. A fideszes Hollik István nem ment el, “mert Soros” – tolmácsolta a lemondólevél lényegét Gulyás Márton, a mozgalom létrehozója. A körzet izgalmas, itt indul Juhász Péter, az Együtt, és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is.

A mozgalom azt próbálja elérni, hogy csak egyetlen ellenzéki jelölt induljon el a kormánypárttal szemben az áprilisi választáson. Ennek elég nagy jelentősége lenne, mert az összes felmérés azt mutatja, hogy az ellenzék sokkal esélyesebb lenne a Fidesszel szemben, ha nem osztódnának az ellenzéki szavazatok 5-6 felé.

Nagyjából egy-másfél óra kellett ahhoz, hogy fölpörögjön a Közös Ország Mozgalom vitaestje: előjátékként Juhász Péter Együtt elnök nekiment a többi ellenzéki jelöltnek, mert szerinte ők – vagy éppen szövetséges pártjuk – nem küzd eléggé a korrupciós ügyek ellen, mire vitapartnerei lehurrogták, “a tájékozatlanság nem jó érv a vitában.”

Innen a hangulat már csak fokozódott, a végére jött ugyanis a koordinációra vonatkozó kérdés. A Jobbik jelöltje, Losonczy Pál kissé belezavarodott a válaszba: “pártszinten egyelőre nincs szó visszalépésről, így még személyesen ő sem mondhatja.” Majd mikor a vitát levezető Gulyás Márton belekapaszokodott a még szócskába, Losonczy pontosított: “míg a vezetőség nem mondja, hogy visszaléphetek, nem fogok visszalépni.”

Bár a jelöltek futottak egy kört a témában, a nézői kérdések egy része is a visszalépés, összefogás kérdését feszegették. Az MSZP-Párbeszéd jelöltje, V. Naszályi Márta azt mondta, ők nem lesznek kerékkötői egy ilyen együttműködésnek – mondja ezt úgy, hogy ráindulnak Juhászra, illetve a Csepelen győztes Szabó Szabolcs Együtt-es politikusra -, az LMP-s Csárdi Antal szerint csak akkor van értelme a visszalépésről beszélni, ha azzal nem a régi, lejárt politikusokat segítjük vissza a hatalomba, “különben adtunk egy pofont a szarnak”, az MSZP például Ferencvárosban nem méltó az együttműködésre.

Juhász is egyetértett azzal, hogy nem lehet mindenkivel együttműködni, például azokkal sem, akiket Csárdi említett, mert “közösen lopták el a pénzeket”, de szerinte sokkal rosszabb, ha a Fidesz marad. Juhász szerint mégis “történelmi bűn, ha az ellenzék nem koordinál az egyéni választókerületekben.”

Fekete-Győr azt mondta, három esetben lépnek vissza: ha valaki más eséllyel megverheti a Fideszt, hiteles legyen, ne pedig tolvaj, és a többi ellenzéki párt is lépjen vissza a javára. Ha mindhárom teljesül, akkor ők is lépnek, de szerinte ez a kérdés március végén fog eldőlni. Vagyis, durván két héttel a választás előtt. A Momentum elnök korábban odaszólt a Jobbik jelöltjének: “Lehet, hogy visszalépnék, ha te lennél a legesélyesebb ellenzéki jelölt a körzetben.”

A Közös Ország Mozgalom vitaestje sok dologra nem volt jó azon kívül, hogy kiderült, a jelöltek a legtöbb dologról ugyanazt gondolják. Amiről nem, az pont a legfontosabb a választás előtt: hogy ki induljon el és ki lépjen vissza.

(Forrás: hvg.hu, 24.hu)

Kapcsolódó:

Csak 10 körzetben méri Gulyás Márton, ki a legesélyesebb ellenzéki

átver

Egy hozzászólás itt: “Szinte mindenben egyetértenek, csak abban nem, hogy ki lépjen vissza

  • 2018.02.13 - 09:55
    Közvetlen hivatkozás

    Gratula Gulyásnak és a KOM-nak…Felhívom a figyelmet Fekete-Győr A. jobbikosra tett megjegyzésére. Már csak emiatt sem szavaznék a Momentumra, több ilyen megnyilatkozása is volt már.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.