Kerítésen innen

Találd ki mi az: ha az unoka fuldoklik nem lehet, ha bedöglött a motor, akkor igen?

Mi lesz veled Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Nem valószínű, hogy találni olyan szülőt-nagyszülőt, aki egy pillanatig is tétovázna, hogy megálljon-e az autópálya leállósávjában ha látja, hogy a gyerek-unoka a kocsiban fuldokolni kezd és ne próbálna segíteni rajta. A törvény azonban 100.000 forintos bírsággal válaszol, ha így tesz….

Csak, ha lerobban a kocsi….

Férjével, valamint 7 és 10 éves unokáival a Balatonról jött haza júliusban egy nyugdíjas hölgy az M7-es autópályán, amikor a kisebbik fiú félrenyelt.

A tükörből azt láttam, hogy a kicsi elsápadt. Pillanatok alatt játszódott le az egész, a következő másodpercben már fuldoklott a gyerek

– mesélte a nő az RTL Híradó stábjának.

A leállósávban állt meg és bekapcsolta a vészvillogót.

Megnyugtatták a kisfiút, aki ugyan hányt, de nem esett baja. Ezután gond nélkül hazaértek, de nem sokkal később levelet kaptak.

A levélből kiderült, hogy 100 ezer forintra büntették meg a nőt, mert szabálytalanul használta a leállósávot.

A nő levélben kérte a rendőrséget, hogy tekintsenek el a bírságtól, de azt a választ kapta, hogy

a leállósávot csak az autó műszaki hibája miatt lehet igénybe venni, és csak addig, amíg a hibát ki nem javítják.

Szabály az szabály? De ha rossz?

Azt is írták, hogy

a kormányrendelet nem teszi lehetővé a közigazgatási bírság összegének a mérséklését, de kérhet részletfizetést.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász szerint súlyos rosszullét esetén meg lehet állni a leállósávban. Ha egy gyerek súlyos tüneteket produkál, akkor indokolt lehet a leállás, sőt még az is, hogy megszüntetik az eljárást. Hangsúlyozom, hogy ezt bizonyítani kell, hiszen bárki hivatkozhat arra, hogy a leállósávban valami történt – magyarázta a szakértő. A nő ugyan fellebbezett a döntés ellen, de a csatorna megkeresésére csupán annyi válasz érkezett a rendőrség részéről, hogy az ügy még elbírálás alatt áll.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Júniusban történt, szintén a leállósávban….

„Egy kisgyerek fekszik a kocsi mellett az aszfalton, és egy nő nyomkodja ütemesen a mellkasát. Senki nem áll még ott. Senki! – írta egy férfi a Facebookon, egy nyilvános posztban. Az eset kedd délelőtt történt az M3-as autópálya bevezetőjénél. A bejegyzés szerint egy férfi megállt a leállósávban, majd visszarohantak segíteni.

Egy három év körüli gyerek feküdt a földön, akit az anyja próbált újraéleszteni, miközben a nagymama tartotta kihangosítva a telefont, amelyben a mentők nyújtottak segítséget a kiérkezésükig…..

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

About Author