„Tanulni akarnak, de nem mindegy hogyan” – Combosodik a diáksztrájk és az iskolabojkott!

Mint arról beszámoltunk, augusztus végén Budapesten a középiskolások szervezte demonstráción jelentették be, hogy szeptember 13-ára országos diáksztrájkot hirdetnek. 

Nem vicceltek!

Regisztrációs oldal segítségével nyomon követhető lesz, hogy pontosan hol és hányan csatlakoznak az eseményhez, egy kapcsolódó felületen pedig rendhagyó tanítási órák szervezését indítja el a Szabad Egyetem, hogy a diákok bebizonyíthassák:

„tanulni akarnak, de nem mindegy hogyan”.

A közoktatási törvény ellen augusztus 31-án tartott tüntetés szervezői diáksztrájkot hirdettek szeptember 13-ára, jövő péntekre.

Iskolabojkott

A diákoknak szükségük lesz igazolásra, ha távol maradnak, így a szülők is – ha akarnak – aktívan állhatnak gyerekeik kezdeményezése mögé.

Regisztrálj, ha neked is fontos!

A Szabad Egyetem az aHang kampányplatformmal közösen elindított egy biztonságos regisztrációs felületet, hogy minél hatékonyabban tudja támogatni a sztrájkkoordinációt, illetve hogy a korábbi hasonló akciókhoz képest most valós képet lehessen kapni, hányan tiltakoztak távolmaradásukkal a köznevelési törvény ellen a sztrájk napján.

Mivel a pedagógusok csak szigorú törvényi korlátok között tudnak fellépni a szabad oktatásért, kérjük a szülőket, hogy támogassák gyermekeik polgári engedetlenségi akcióit!

– írják a felhívásban.

Alternatív tanóra

A szervezők a felületen keresztül folyamatosan tájékoztatják, segítik a sztrájkra készülőket (pl. a szülői igazolásokkal vagy igazgatói fenyegetésekkel kapcsolatban), hogy minél hatékonyabban valósulhasson meg a tiltakozás.

Ezzel párhuzamosan a szervezők az ország minden tájáról a mienk@ahang.hu címre várják azon diákok, szakemberek és pedagógusok jelentkezését, akik valamilyen ismeretterjesztő órát tartanának szeptember 13-án, a sztrájk napján az iskoláktól távol maradó diákoknak.

A szervezők célja az oldal megnyitásával és az órák megszervezésével

az, hogy bizonyítsák: a diákok nem lógni szeretnének az adott napon, hanem pont a hatékonyabb oktatásért küzdenek, hiszen tanulni akarnak. Emellett a közösségi tanórák lehetőséget adnak arra, hogy az elégedetlen diákok és a vállalkozószellemű pedagógusok megmutassák, milyen nagy kedvvel lehet tanulni és tanítani támogató közegben.

Az alternatív tanórák a  Diáksztrájk oldalon jelennek majd meg, a regisztrált diáksztrájkolók pedig folyamatosan értesítéseket kapnak a lakóhelyükhöz közeli eseményekről.

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük