Távozott Moszkvából az amerikai nagykövet

Megbízatása befejeztével elutazott Moszkvából John J. Sullivan, amerikai nagykövet – közölte vasárnap az orosz fővárosban működő amerikai diplomáciai képviselet.

Várja a nyugdíj

A 62 éves Sullivant 2019 decemberében nevezték ki nagykövetté. A hivatalos tájékoztatás szerint a tisztségviselő a távozását követően nyugállományba vonul, miután a négy évtizedes, öt amerikai elnök kormányzásán átívelő közszolgálati pályafutása során egyebek között volt külügyminiszter-helyettes, de vezető beosztásokban dolgozott az igazságügyi, a védelmi és a kereskedelmi tárcánál is. Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségének Elizabeth Rood lesz az ügyvivője, amíg az új nagykövet meg nem érkezik.

Nem volt könnyű dolga

Sullivan egy olyan időszakban távozott, amikor az Egyesült Államok és Oroszország kapcsolatai a hidegháború vége óta a legsúlyosabb válságba kerültek.

Az ukrajnai orosz invázió február végi megindítása a óta Washington gazdasági szankciókat vezetett be Moszkva ellen, és jelentős katonai támogatást nyújtott Kijevnek.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!