Terjed az erőszak – “A regisztrált bűncselekmény nem egyenlő a bűnözéssel”

Egy 2016-os statisztika szerint a hatóságok több mint 80 ezer elkövetővel szemben emeltek vádat, akik közül 77 ezret ítéltek el jogerősen a bíróságok. Magyarországon ugyan csökkent a bűnözési kedv, de közel sem olyan mértékben mint azt a 2010-es választási kampányban ígérte a Fidesz. Persze tudjuk bűnözés mindig volt és mindig lesz, csak a mértéke változik.

Hullámvasút

Magyarországon 2006 óta csökken ugyan a bűnözés,  a mélypont, amikor a legkevesebb volt az elkövetés 2012 volt, ezt enyhe emelkedés követte.

bűnözés
Jól látható a tendencia

 

A bűn, a hála a bulvársajtónak is, szinte része lett napi életünk

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói  szerdán őrizetbe vettek egy ásotthalmi férfit, aki egy vita hevében úgy megverte lakótársát, hogy az belehalt sérüléseibe.

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves Gy. László 2018. június 1-jére virradóra szóváltásba keveredett 52 éves lakótársával. A vita tettlegességig fajult, a férfi többször megütötte áldozatát, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal később meghalt.

A főkapitányság nyomozói a június 5-én érkezett bejelentéstől számított néhány órán belül a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét azonosították, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Ennek során a gyanúsított beismerő vallomást tett, ellene halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására – írja a police.hu

A hatóságok az elmúlt évben több mint 80 ezer elkövetővel szemben emeltek vádat, akik közül 77 ezret ítéltek el jogerősen a bíróságok.

Az önkormányzatok is felmérték,saját felelősségüket, és ehetőségeihez képest szinte valamennyi  támogatja is a helyi bűnüldözést.

Legutóbb dr. Tóth József, Budapest XIII. kerületének polgármesterre adott át a helyi kapitányságnak egy új, jól felszerelt autót.

XII.ker

“Örömömre szolgál – mondotta a polgármester –, hogy a kerületi kapitányság bűnügyi területen üzemeltetett járműveinek kétharmadát az önkormányzat támogatásából sikerült megvásárolni. Kívánom, hogy az új Suzuki Vitara gépkocsit eredményesen használják majd a bűnmegelőzés és a bűnüldözés területén!”

Kapcsolódó

Sokkoló részletek derültek ki a sólyi gyermekgyilkosságról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük