A Migration Aid délelőtt sajtótájékoztatón ismertette az utóbbi napokban a kormánypárti sajtóban nagy leleplezésként ismertetett, Soros-hálózatról szóló Bayer Zsolt-cikk hátterét. Azt mondják, hónapokkal ezelőtt kereste meg őket egy külföldi cég, amely mintha adatokat akartak volna kiszedni belőlük, ezért aztán találkozójukról a magyar civilek titokban kép- és hangfelvételt készítettek. Az biztos, hogy a találkozó dokumentumai a kormánypárti sajtóhoz kerültek.
[mnky_ads id=”10551"]


A Migration Aid és vezetője, Siewert András a sajtótájékoztató elején két fotót mutatott, az idősebb férfit és a fiatalabb nőt ábrázoló képek szerinte azokat a Fidesz által beépített “oknyomozó újságírókat” ábrázolja, akik pár hónapja egy cég képviselőjeként környékezték meg a civil szervezetet, majd a kettejük kapcsolatfelvételéből származó információk alapján Bayer Zsolt írt cikket a Magyar Időkben. Bayer hétfői cikke a “Soros-féle világhálózat” állítólagos titkos céljairól és indítékairól szól, Siewert elmondta, hogy ez a cikk az elmúlt két napban már bekerült a Fidesz kampányába.
[m[mnky_ads id=”10552"]p>

A Migration Aid vezetője azt mondja, először még decemberben kaptak egy levelet egy orosz nevű Grigorij Alexandrov nevű állampolgártól, amelyben Siewertet szakértőnek kérte fel egy Smart Innotech nevű cég menekültek beazonosításához szükséges eljárásokhoz. A céget próbálták lecsekkolni, de ilyen nevű nem volt Angliában. Gyanúsnak tűnt a dolog, nem válaszoltak az e-mailre. De jött egy újabb, két napra rá, győzködve Siewertet – majd bécsi találkozóra hívta teljes költségtérítéssel. Január 9-én sor is került a találkozóra. Ekkor Siewert már azt sejtette, hogy ez már egy beszervezési kísérlet is lehet külföldi titkosszolgálatok részéről. Ráadásul a három e-mailben három különböző módon írta alá a levelet Alexandrov.

Bayer Zsolt cikkéhez ebből a találkozóból, meg a két fél levelezéséből szivárogtak ki információk – állítja Siewert, ám titokban a Migration Aid is készített felvételeket, és azt mondja, mivel felmerült bennük, hogy egy külföldi titkosszolgálat beépítési kísérletével állnak szemben, a találkozó után jelentették a magyar hatóságnak a dolgot, és átadták a felvételeket.

“A mi háromórás hangfelvételünk nem olyan vágott és rossz minőségű, mint a Bayer Zsoltéké”, mondja Siewert, aki azt is elmondta, összesen két találkozóra került sor, a Migration Aid sokat egyeztetett előtte más civilekkel, és a válaszokkal is készültek, hogy mondjanak is valamit, meg ne is. Siewert szerint a magát Alexandrovnak kiadó férfi erős izraeli akcentussal beszélt, és a beszélgetés közben további magyar menekültekkel foglalkozó kérdésekkel állt elő, majd politikai síkra terelte a témát. Már az illegális ellenállás módjairól esett szó, azután pedig a menedékkérők adatbázisba gyűjtéséről. Az illegális metódusokra utaló provokatív kérdéseket Siewert elutasította. “Több 10 millió forintba kerülhetett az egész akció” – véli Siewert, külföldi titkosszolgálatok is érintettek lehetnek.

Aztán már a biometrikus adatgyűjtésről volt szó egy másik találkozón, a technikai hátteret adta volna a cég, és személyes adatokat szerettek volna a Migration Aidtől. De ők ilyeneket nem gyűjtöttek, a ruhákhoz való méreteket gyűjtötték – Alexandrovnak nem ezt mondták, hanem sejtelmesen  egy excel-tábláról beszéltek.

A Migration Aidet aztán már csak az érdekelte, ki állhat az akció mögött, bejelentéseket tett a hatóságnak, átadták az e-maileket és a hangfelvételt., már az első találkozó után, de nem konkretizálja, melyekhez.

Az állítólagos Bayer-féle Soros-hálóztos lista is Siewert listáján alapult, de csak Facebook-elérhetőségeket tartalmazott.

Február végén eltűnt Alexandrov és a cége, a Smart Innotech is. Majd megjelent a Bayer Zsolt-féle cikk.

A Migration AId tud arról, hogy más civilek is kaptak megkereséseket, más szervezeteket is megpróbáltak volna besározni.

A Bayer által leírtak nem úgy vagy egyáltalán nem hangzottak el.

(Forrás: hvg.hu, Facebook)


Kapcsolódó:

Az “ördögien rafinált” kormánypropaganda csak a mihez képest “ördögi és “rafinált”

[mnk[mnky_ads id=”4674"] [mnky_[mnky_ads id=”4668"]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét