Lendvai Ildikó: az év amikor elvesztette otthonát – A menekülő gyerekeknek megváltozik a viszonya a tárgyakhoz

Szombat, pár órára megint a Migration Aid Madridi úti menekültszállója, “játszósarok”. (Gyertek Ti is önkénteskedni bármely más munkakörbe is, most tele a szálló, nagy szükség van minden segítségre!) Azt figyelem botcsinálta pszichológusként, hogy a menekülő gyerekeknek megváltozik a viszonya a tárgyakhoz. Ami eddig körülvette őket, az szinte mind otthon maradt.

Read more

Amilyen szerencsés Orbán a belpolitikában (igaz, ami igaz, jól keveri a kártyákat), olyan peches a külpolitikában (akibe ott beleszeret, annak annyi) – Napi Lendvaiságok….

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most keddi gondolatait olvashatják napi visszásságainkról.

Read more

Amikor a valóság vállon veregeti Orbán Viktort: levél a Keletiből egy hiteles embertől, aki valóban segít!

Orbán Viktor a Karmelita melegéből mást sem hangoztat, hogy vezetésével mindent megtesz az erre hivatottak tanácsa, hogy az Ukrajnából Putyin háborúja miatt menekülőknek segítsenek. Ennek némileg ellentmond a helyszíni tudósítás a Keleti pályaudvarról, ahová a hús-vér emberek ezrei érkeznek és civilek segédkeznek, ahogy tudnak.

Read more

“…Megjelentek a határon a taxis hiénák, akik 150 ezer Ft-ért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre…” – Ha segíteni szeretnél, de nem tudod hogyan…!

Sok civil egyesület és magánember érzi, hogy segíteni szeretne az Ukrajnából menekülni kényszerülőknek, de nem tudja, hogyan tegye. A Migration Aid felhívást tett közzé, amiben lehetséges megoldási javaslatokat ajánl és az egy nap alatt kialakult problémákra hívja fel a figyelmet.

Read more