Mit gondol, mit közölt a rendőrség a migránsalagútnak nevezett valamiről? “…egy ásó ember feje bukkant ki a mórahalmi alagútból”

Elgondolkodtak már azon, -ha elfogadjuk a rendőrség változatát és miért kételkednénk benn, hisz ők “őriznek és védenek” és azon az alagúton valóban emberek akartak Magyarországra jönni- hogy milyen irtózatos elkeseredés, kilátástalanság, reménytelenség kell ahhoz, hogy ezt az utat válassza valaki?

A Migration Aid véleménye

Láthatóan rossz néven vette a rendőrség a Migration Aid Facebook-posztját. A civil szervezet szerint a múlt héten, a mórahalmi határkerítés tövében felfedezett járat alig nagyobb a környéken élő földikutyák alagútjainál, azon nem férne át egy felnőtt ember, csak egy gyerek.

A Migration Aid állításait tagadva, az ORFK új információkat közölt a határsértők állítólagos járatáról…

Az Országos Rendőr-főkapitány hosszú közleményben próbálta cáfolni a civil szervezet által felvetett ellentmondásokat – és új részleteket árultak el a járat felfedezéséről. Beszámolójuk szerint az alagút magyar területen található kijáratát június 5-én, 0 óra 10 perckor fedezte fel egy járőröző honvéd és egy rendőr, pont akkor, amikor az azt ásó ember feje kibukkant a föld alól.

„A járőrök a szerb oldalra visszamenekülő mintegy 6-8 főt nem követhették. A területen egyébként azért volt a szokásosnál is nagyobb határőrizeti jelenlét, mert a térségben erős migrációs mozgást észleltek a kamerák”

-tette hozzá magyarázatként az ORFK.

A közleményben van egy alig feltűnő, de fontos módosítás…

a rendőrség korábban arról számolt be, hogy az egész alagút átlagos átmérője volt 40 centiméter – ahol valóban csak egy alacsony, vézna férfi vagy egy gyerek tudna közlekedni – most viszont arról írtak, hogy

csupán a kijárat átmérője volt ennyi.

Mennyire életszerű, hogy az alagútban lévő 6-8 migráns visszamenekült Szerbiába egy átlagosan 40 centi átmérőjű alagútban?

A most hozzáadott részletek további kérdéseket vetnek fel:

ha az alagútban tényleg hat-nyolc ember is elfért fulladás, elakadás nélkül, ahhoz több köbméternyi földet kellett kitermelni.

Maga az ORFK utalt rá egy korábbi videó felidézésével, hogy egy hasonló átmérőjű, 35 méter hosszú alagutat több héten át áshattak ki a határsértők.

  • Ha ez a mórahalmi alagút esetében is így történt, hol a rengeteg kiásott föld, ami a rendőrségi felvételeken sehol sem látszik?
  • Hogy történhetett meg, hogy a határsértők zavartalanul, észrevétlenül áshattak heteken át a több tízmilliárdból felépített, szenzoros, infrakamerás határkerítés szomszédságában?
  • A kamerák csak az alagút befejezése előtti napokban

„észleltek erős migrációs mozgást a térségben”

– esetleg a rendőrök komótosan kivárták, amíg az első határsértő feje kibukkan a föld alól a magyar oldalon?

  • A határsértők miért centire pontosan a határkerítés tövében próbáltak a magyar oldalra jutni, ahol a legnagyobb a lebukás veszélye?

Egyelőre nincsenek válaszok, de minden bizonnyal kitalálnak valamit.

Forrás

gázolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük