Tizenharmadszor kupagyőztes a Győri ETO KC

A Győri Audi ETO KC 13. alkalommal nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, mivel 27-23-ra legyőzte az Érd HC csapatát a vasárnap délutáni döntőben, a Papp László Budapest Sportarénában.

A bajnok győriek közül Tomori Zsuzsanna, Nora Mörk és Stine Oftedal, az érdiektől pedig Klivinyi Kinga hiányzott sérülés miatt.

Jobban kezdték a finálét az érdiek (0-3), több mint öt perc után született meg az ETO első gólja, de mivel a folytatásban hatékonyabbá vált a védekezése, a 21. percben átvette a vezetést a Győr (9-8). A továbbiakban is színvonalas volt a játék, a nagy küzdelemben egy gólnál nagyobb különbség egyik csapat javára sem alakult ki, a szünetben az Érd állt jobban (12-13).

A második felvonás elején Katarina Krpez Slezak vezérletével őrizte előnyét a Pest megyei együttes, sőt a 39. percben ismét három találat volt a különbség. Görbicz Anita három, illetve az érdiektől kölcsönvett spanyol Mireya González Álvarez két góljával azonban hat perc alatt fordított a Győr (21-19).

Az egyik oldalon Cornelia Nycke Groot, a másikon pedig Kiss Nikolett pillanatai következtek, és amikor – az 56. perc elején – Anja Althaus is betalált, újra kettővel vezetett a Győr (25-23).

Újabb fordulatot már nem tartogatott a döntő, mivel az ETO a hajrában keményen védekezett, ezt kihasználva növelni tudta a különbséget, és megszerezte története 13. Magyar Kupa-elsőségét, ezzel az örökrangsor élére állt.

A kupagyőztes győri csapat a kézilabda női Magyar Kupa döntőjében a Papp László Budapest Sportarénában. MTI Fotó: Czagány Balázs

Szabó Edina: „Szeretnék gratulálni a Győrnek a győzelemhez és a kupa elhódításához. Azt gondoltuk a mérkőzés előtt, hogy egy pici út lehet ehhez a kupagyőzelemhez és nagyon sokáig jól is tartottuk magunkat. Jó mérkőzés és remek hangulat volt, nagyon szerettünk volna ma nyerni, éppen ezért van bennem egy kis hiányérzet. A sportban nagyon fontos a szerencse is, viszont nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtunk nyerni. Minden egyes esemény visz előre minket az úton, hiszünk a munkában, úgyhogy megyünk tovább.”

Janurik Kinga: „Szeretnék gratulálni a Győrnek, hogy megnyerte a Magyar Kupát. Úgy kezdtünk, ahogy terveztük, egy BL-győztes csapat elleni összecsapáshoz illően. Annak is örülünk, hogy be tudtunk jutni a legjobb négybe, de szomorúak vagyunk, hogy a szerencse nem mellettünk állt a meccs végén. Szeretnénk megköszönni szurkolóinknak a rengeteg támogatást és buzdítást, próbáljuk kijavítani a hibákat, amiket itt vétettünk és dolgozunk tovább.”

Ambros Martín:„Szeretnék először is gratulálni a csapatomnak és a győri szurkolóknak. Ez a mai nap nem volt könnyű számunkra, főleg az után, hogy tavaly elveszítettük a kupát, amit előtte 12 éven át a magunkénak tudhattunk, de nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült visszaszereznünk. Nagyon elégedettek lehetünk, örülünk, hogy sikerült nyernünk, fantasztikus hétvégén vagyunk túl. Remek csapatok jutottak be ide a négyes döntőbe, az egész magyar kézilabdázás büszke lehet arra, ami itt a Papp László Budapest Sportaréna falai között zajlott. Szeretnék gratulálni az Érdnek, sok fejtörést okoztak nekünk ma. Egészen az utolsó percekig kiélezett küzdelem volt, a sérültjeink miatt folyamatosan változásokat kellett eszközölnünk az elmúlt időszakban, ami különösen nagy feladat volt, de megcsináltuk.”

Görbicz Anita:„Nagyon örülök, hogy sikerült visszahódítanunk a kupát és szeretném megköszönni a Magyar Kézilabda Szövetségnek, hogy ilyen körülmények között léphettünk pályára, a BL Final4-t idézte a szervezés. A végjátékban az Érd többet hibázott, a védekezésünk jobban működött, de fantasztikusan játszottak ellenünk. Szeretném a csapat nevében megköszönni a szurkolóinknak a támogatást, és remélem, hogy hamarosan ismét itt nyilatkozhatok, de akkor a BL Final4 miatt.”

Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa, döntő:

Győri Audi ETO KC-Érd HC 27-23 (12-13)
Győr: Grimsbo, Kiss É. (kapusok), Afentaler, Althaus 1, Amorim 2, Bódi 1, Broch 1, Fodor, Gonzalez 4, Görbicz 7 (6), Groot 6, Hansen 1, Knedlikova 1, Pál, Puhalák 3, Varga.
Érd:Janurik, Foggea (kapusok), Bernát, Bulatovic 2, Domokos, Gávai 1, Kisfaludy, Kiss 5, Kovács, Krpez 6 (5), Lassource 1, Moncz, Roberts 2, Signate 3, Szabó 1, Tóth 2.

A 3. helyért:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC 25-21 (11-14)
FTC: Bíró, Szikora (kapusok), Faluvégi 2, Háfra 4, Hornyák 1, Jovanovic, Kovacsics 1, Lukács, Márton, Mészáros 1, Pena 4 (1), Schatzl 5, Snelder 1, Szekeres, Szucsánszki 1, Van 5 (1).
Siófok: Dedu, Szemerey (kapusok), Aoustin, Barkóczi, Bozsok, Böhme 5, Elghaoui 2 (1), Erdősi 1, Ferenczy, Jezic 3, Maibom 1, Mazák-Németh 1, Nze-Minko 8, Sárosi, Such, Takács.

Forrás: gyorietokc.hu/MKSZ/MTI

Női kézi-siker Eindhovenben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük