Tóth Bertalan: az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben – le is út, fel is út!

Tóth Bertalan MSZP elnök közösségi oldalán tudatta, hogy: „az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten.”

A kiváltó ok

Törökbálinton az önkormányzati választások után speciális helyzet állt elő. A polgármesteri címet ugyan a fideszes Elek Sándor nyerte el, de a testületben az ellenzéki pártok kerültek többségbe. Képviselői helyet szerzett négy civil, egy momentumos, egy LMP-s és egy szocialista képviselő, velük szemben pedig a polgármesterrel együtt öt Fidesz-KDNP-s ül.

Tehát elvileg a 12 fős testületben két fős többsége van az ellenzéknek. Ebben a helyzetben a polgármesternek és az ellenzéknek kompromisszumra kellene jutnia, ha működtetni szeretnék a várost, ami azt is jelenti, hogy az ellenzék és a civilek egy fideszes városvezető mellett is átvihetnének számos számukra fontos ügyet.

Az MSZP helyi elnöke, Szentmiklósi-Tóth Tamás a választást követően,

mint szocialista képviselő fizikailag is átült a politikai ellenfeleihez, és rögtön az első ülésen a fideszes polgármestert támogatta szavazataival. Így a testület felállása 7-5-ről 6-6-ra módosult. Az ellenzék előnye elolvadt. Patthelyzet alakult ki.

„Még az előrehozott választás is benne van a levegőben.”

Ugyanis a kiegyenlített erőviszonyok miatt a testület nem tudott sem bizottságokat felállítani, sem alpolgármestert választani és esélyes, hogy a költségvetést sem fogják tudni megszavazni. A törökbálinti városvezetés gyakorlatilag lebénult.

A Momentum képviselője, Ollero Marco azt mondja:

„Azt nem értjük csak, hogy a képviselő úr miért nem lép át hivatalosan a Fideszbe, sokkal tisztább lenne a helyzet. Elgondolkodtató, hogy miként lehetséges ilyen szintű Fidesz-Mszp összefonódás Törökbálinton. Titkolni se próbálják, döntetlen választási eredményre hivatkoznak, teljesen nyíltan vállalják, hogy együtt politizálnak hónapok óta. Az MSZP elnökségének már a választások előtt jeleztük a problémát, érdemi reakció nem történt, pedig a párt vezetősége, illetve parlamenti képviselők is tudnak az ügyről.”

Tóth Bertalan szolgálati közleménye

„A törökbálinti képviselő-testület működésével kapcsolatban a mai napon megjelent hírek és a részemre elküldött bizonyítékok alapján ezúton kívánom megerősíteni: az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten.

Éppen ezért a mai napon kezdeményeztem Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás törökbálinti MSZP-s önkormányzati képviselő párttagságának felfüggesztését és az MSZP-ből történő kizárását.

A törökbálinti önkormányzati képviselő-testületben tanúsított magatartásával

kapcsolatban a mai napon megismert bizonyítékok alapján megállapítható, hogy Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás magatartása ellentétes az MSZP politikai céljaival, törekvéseivel – amelyek a települések fideszes uralom alól történő kiszabadítására irányulnak -, és szöges ellentétben áll az MSZP és az ellenzéki pártok kommunikációjával, politikájával és céljaival.

Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás a magatartásával óriási károkat okoz a Fidesszel szemben álló erőknek, ami elfogadhatatlan.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük