Városi kurír
A napi fontos.

A Tour de Hongrie és a huszárok

0 405

Az idei Tour de Hongrie kicsit, hogy is mondjam csak, furcsán alakul. A prológ viharban indult, és ha ez nem lett volna elég, a mezőnybe belebiciklizett egy papucsos civil is. Most meg a negyedik szakaszon jöttek a huszárok…

Jó kérdés, hogy mi történik, ha találkozik a vasparipa az igazival, de szerencsére semmi különös nem történt. Egyik laptársunk úgy tudja, a huszárok a nemzeti ünnepre indultak díszelegni, csak rossz felé fordultak, volna, más információk – így a huszárok egyikének Facebook-hozzászólása is – azt állítják, ők is részei voltak az eseménynek. Az a lényeg viszont, hogy ki tudták kerülni a mezőny útját, baj nem esett.

De lássuk azt a bizonyos hozzászólást a nevezetes karcagi találkozásról!

„A feladat az volt, hogy a város főteréről vezessük ki a kerékpárosokat a Madarasi útra, majd oldalt leállva tisztelegjünk az elhaladók előtt. Napokkal előtte láthatták a karcagiak, hogy lovasok ügetnek a forgalomban. Amikor a városközpontba értünk felfokozott hangulat volt. Hogy a lovak szokják a tömeget, le-fel lovagoltunk az emberek a gépkocsik, a motorkerékpárok között. Minden rendbe valónak látszott. Egy fekete kocsi után ügettünk, részben vágtáztunk. Jobb oldalunkon egy helikopter repül igen erős hanghatással. A lovak joggal gondolhatták (mint menekülő állatok), hogy a helikopter elől menekülünk. Mikor kiértünk a körforgalomba a helikopter még jobban láthatóvá vált a zajhatást semmiféle épület nem tompította. Enyhén jobbra kellett volna fordulni, de az én lovam ellenszegült és akaratom ellenére balra fordult. Ekkor láttam meg a kerékpárosok bal szárnyát akik a körforgalomban a kötelező haladási iránnyal szemben kerékpároztak. Ezt a haladási módot velünk előtte senki nem közölte. Más menekülési útvonal nem lévén a körforgalom füves területére lovagoltunk. Sajnos annyira pörögtek a lovak, hogy onnan tovább mentünk. Lassan farolva átjutottam a mezőnyön, majd egy árokugrás után szabad térre érkeztünk ahol a lovak lenyugodtak. Nyilván lehet tanácsokat adni, hogy hogy kellett volna ezt a feladatot jobban megoldani. Ha valaki látott már díjugrató világversenyt, akkor tapasztalhatta, hogy bizony ott is megállnak, kitörnek a lovak valamilyen irányba. Ezt a szituációt nem lehet begyakorolni, mert nincsen tömeg, nincsen motorosrendőr nincsen felvezető kocsi és persze helikopter sincsen a fejed felett. Akkor lett volna baj, ha leesünk a lóról és egy megbokrosodott ló közé vágtat a mezőnynek. Adjunk hálát az Úrnak, hogy így sikerült. Magam részéről senkit nem okolok, hogy kissé furcsa lett a befejezés.”

Hát így történt, legalábbis a résztvevő szerint

Amennyire én látom, itt senki sem hibáztathatja sem a lovasokat, sem a kerékpárosokat, hanem csakis a szervezés lehet a ludas az afférban. Meg hát ők is ésszel élő emberek, gondolhatták volna, hogy a helikopternek van hangja és azt nem fogják szeretni a lovak.

Az a lényeg azonban, hogy baleset nem történt, egy ló sem bokrosodott meg, egy kerékpáros sem bukott.

Kicsit féltem én ezt a Tour de Hongrie-t idén. Már volt papucsos civil a pályán, már voltak huszárok is: mi jöhet még a hátralévő szakaszokon?

Úthenger?

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Budapest vezetése betartott a Tour de Hongrie-nak

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ