Sorting by

×

Tovább pörög a leújabb Matolcsy-botrány

Matolcsy Ádám, a jegybankelnök Matolcsy György fia elismerte az RTL kérdésére, hogy lakott abban az 1,3 milliárd forint értékű svábhegyi palotában, amit a jegybank alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány vásárolt meg még 2015-ben, nagyrészt a devizatartalék forintosításával szerzett jövedelemből.

A kivagyiság visszavág…..

Nagy a kísértés, amikor az ember fia-lánya egyik évről a másikra újgazdaggá válik. Ebben a cipőben jár Matolcsy György MNB-elnök csemetéjének famíliája is, elhitték, hogy nekik mindent lehet, még “kanyarban előzni is”.

“Itt a bizonyíték”….

Matolcsy György fia, Ádám lakik abban az 1.300 millió (!) forintot érő palotában, amit a Nemzeti Bank alapítványa vásárolt “kutatóközpontnak”. Matolcsy Ádámot új feleségének közösségi média fotói buktatták le :

matolcsy

“újra otthon” írta a kép alá.

Írtuk meg tegnap.

A keserves beismerés

Az épületet négy évvel később az alapítvány eladta a Felis nevű magántőkealapnak. Az ilyen alapítványok háttere nehezen átlátható, így nehezen is bizonyítható, ki a tulajdonosuk, de az Mfor korábban arról írt, hogy Száraz Istvánhoz, Matolcsy barátjához, a Vs.hu és az Origo korábbi tulajdonosához tartozhat, akinek a cége egyébként a jegybank kommunikációs feladatait intézi milliárdokért.

Matolcsy azt írta az RTL-nek, hogy lakott a villában, de most nem tartózkodik ott. Lehet viszont, hogy később még fog, mert a tulajdonos rugalmas, és akár hónapokra is kész bérbe adni az épületet, áll a 24.hu portálon.

Matolcsy
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.