Mit is mondott a kormánykommunikáció és maga az érintett Trócsányi? “A magyar biztosjelölt ügyében minden tényalapot nélkülöző politikai döntés született…” A Politico brüsszeli hírportál által megszerzett dokumentumban nem pont ez szerepel.

… és újra megesett…..

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága csütörtökön úgy döntött:

Trócsányi László biztosjelölt érdekei összeegyeztetHetetlenek a betöltendő pozíciójával.

A szavazás indokairól levélben értesítették az Európai Parlament elnökét, David Sassolit. A Politico brüsszeli hírportálnak sikerült megszereznie a dokumentumot ami az alábbi aggályokat sorolja fel Trócsányival kapcsolatban – írta az Index.

  • Egyértelmű és összetett kapcsolat a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodával
  • Orosz kapcsolatai, különös tekintettel arra az ügyre, mikor az amerikai kormány kérésének dacára Oroszországnak adtak ki két orosz fegyverkereskedőt, egyiküket később szabadon is engedték
  • Igazságügyi miniszterként játszott szerepe abban, hogy 2018-ban a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda Paks II-vel kapcsolatos megrendeléseket kapott
  • A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda társtulajdonosát személyes tanácsadójának nevezte ki a minisztériumban, mikor még 12,6 százalékos tulajdonrésze volt a cégben.

Na kérem ilyen a “minden alapot nélkülöző politikai döntés” ott Brüsszelben, ám bárhogy is igyekszik Orbán és köre, valahogy nem sikerül se megállítani, se -most már- kicselezni.

 

1 hozzászólás

  1. Nem Trócsányit kaszálták el, hanem azt a pártállamot, amely fegyvercsempészetbe és embercsempészetbe keverte magát. Ezzel alkalmatlanná vált a bővítési biztosi funkcióra. Trócsányi személye azonban bárki másnál alkalmasabb volt ennek bemutatására, ezért adott teret VDL Orbán kezdeményezésének. Ha VDL jó megoldást akar, akkor megcseréli a két elbukott személy pozícióját, és a bővítési biztos román lesz, Trócsányi helyett pedig egy közlekedéshez is értő magyar politikus lesz a közlekedésért felelős biztos.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét