Tudja mi lett Tarlós István? Most figyeljen: Csepel díszpolgára!

Díszpolgárrá választották Tarlós Istvánt, Budapest korábbi főpolgármesterét, valamint Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztort, a Csepeli Lelkészi Kör megalapítóját – közölte a XXI. kerületi önkormányzat.

A nemzet főpolgármestere?

Mint írták, Tarlós István két cikluson át tartó vezetése alatt Budapest

„nem csupán a budapestiek otthona volt, hanem valóban a nemzet fővárosává válhatott, és a város történetének egyik legsikeresebb korszakát élhette meg”.

Főpolgármesteri munkássága során

„mindvégig szívén viselte”

Csepel és a csepeliek ügyét, és neki köszönhetően a főváros költségvetésében mindig jutott hely a csepeli fejlesztéseknek és beruházásoknak.

Tarlós István nem csupán felismerte,

hogy Csepel Budapest eddig alig felfedezett aranytartaléka, hanem a kiváló adottságokkal rendelkező kerületet bekapcsolta Budapest vérkeringésébe és nagymértékben hozzájárult a kerület arculatának megújításához”

– fogalmaztak.

Ez is mind róla szól…..

“A köz szolgálatában polgármesterként eltöltött közel 30 éve alatt számtalan alkalommal bizonyította, hogy a saját közösségéért,

legyen szó Óbudáról vagy a nemzet fővárosáról, a szó eredeti és legnemesebb értelmében politizál. Kiváló integráló személyiség, hiszen felismerte, hogy az önkormányzati ügyek döntő többsége nem pártpolitikai ügy.

Hivatása során mindig a közösség számára legjobb megoldásokat keresi, legyen szó stabil, kiszámítható és fenntartható működésről, városfejlesztésről vagy közösségteremtésről.”

-méltatta a honlap.

Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor elévülhetetlen érdemei közé tartozik a Csepeli Lelkészi Kör létrehozása.

Lelkipásztorként nem csupán a gyülekezetéért kívánt tevékenykedni, hanem a tágabb közösségért, a csepeli lakosokért. „Zászlóhordozója” volt olyan szimbolikus jelentőségű ügynek, mint a Tanácsház utca átnevezése Károli Gáspár utcává, amely 2011-ben valósult meg – olvasható a kerület közleményében.

Oszkó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük