A fővárosi közgyűlés szerdai alakuló ülésén többek között megszavazta Tarlós István megduplázott végkielégítését. A vélemények megoszlottak a testületben és a választók körében is.

Első nap, első vita

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének első komolyabb vitája akörül alakult ki, hogy kapjon-e dupla végkielégítést Tarlós István leköszönő polgármester. Karácsony Gergely javaslatát végül megszavazta az ellenzéki többségű közgyűlés, így a korábbi városvezető 7,5 millió forinttal több pénzt kap a városházától.

Az extra pénzt nem szavazta meg

  • Pikó András józsefvárosi,
  • Soproni Tamás VI. kerületi,
  • Baranyi Krisztina ferencvárosi és Déri Tibor újpesti polgármester.

Pikó Facebook-oldalán arról ír, hogy:

“Tegnap átvettem a fővárosi képviselői mandátumomat és azonnal el is kezdődött a Fővárosi Közgyűlésben a munka, amely Budapesten és Józsefvárosban is a hatalom szolgálata helyett az itt élő emberek érdekeinek képviseletéről szól.

Minden döntésemnél ezt tartom majd szem előtt

Ezért nem szavaztam meg Tarlós István volt főpolgármester végkielégítésének emelését sem. Tűnjön bármilyen szép gesztusnak is, nem értek egyet azzal az üzenettel, amit ez a döntés hordoz.

A Fidesz elmúlt 9 éve nem érdemel ilyen elismerést, megdicsérni egy politikust csak azért, mert hozta a kötelezőt és tette a dolgát pont olyan, mintha megtapsolnánk az ATM-et, mert kiadja a pénzünket.

Hiába keresem azt a pluszt,

ami egy ilyen gesztust indokolttá tenne, nem találom: Tarlós alatt a főváros költségvetése elfeleződött, Budapest eladósodott, Tarlós semmiben nem állt ellen a kormány, fővárosiak többségi akaratát semmibe vevő terveinél – gondoljunk csak a Liget projektre. Ne tagadjuk azt se, hogy a fővárosi közbeszerzések szépen illeszkedtek a NER korrupciós szisztémájába.

Emiatt én Tarlós díszpolgári címével sem értek egyet,

a megemelt végkielégítéssel pedig pláne nem. A fővárosi választópolgárok egyértelműen úgy döntöttek, hogy szakítani kell az elmúlt 9 évvel, az új városvezetésnek mást kell tennie és máshogyan.
Én ehhez tartom magam.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét