Tudta? Az evolúció elavúlt, 2020 Magyarországán a “teremtés” van érvényben!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával zajló Creation rajzpályázat különféle kérdésekre keresi a választ. Például arra, hogy milyen lehetett a dinoszauruszok és az ember kapcsolata.

Az Örömhír Alapítvány Fire Media nevű oldalán megjelent egy új bejegyzés, amely egy Creation nevű rajzpályázat népszerűsítését hivatott segíteni.. A kiírásban elég egyértelművé teszik a szervezők, hogy az evolúció nem állja meg a helyét, ellenben a teremtés abszolút igaz.

A pályázók számára ötleteket is adnak, íme néhány tipp:

„Engedd szabadjára a fantáziádat, vagy meríts az alábbi ötletekből:

  • Milyennek képzeled el a teremtés napjainak egyes mozzanatait?
  • Milyen lehetett a teremtés előtti és utáni világ?
  • Milyen volt az állatok békés együttélése?
  • Milyen lehetett az első dinoszaurusz pár az Éden kertben?
  • Mit szóltak vajon az akkor élő dinók az épülő Nóé bárkájához?
  • Milyen lehetett a dinók és az emberek kapcsolata?”

via GIPHY

A rajzpályázat három kategóriában indul, 7-99 év között

Vagyis nem kizárólag gyermekek alkotásait várják, felnőttek is küldhetnek be munkákat. A győztest áprilisban, a budapesti Creation Konferencián fogják kihirdetni.

A pályázat másik érdekessége, hogy az – amint a kapcsolódó honlapon olvasható – az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő logója egyébként látható is a pályázatot hirdető plakáton, ami azóta a Facebookon is megjelent.

Forrás

Gábor György a témáról:

“Olvasom, hogy az Emmi támogatásával hirdettek meg egy evolúciótagadó, azaz a kreacionizmus szellemiségét valló rajzpályázatot.
Ez teljesen természetes, mi több, magától értetődő, mondhatni triviális. Mert hiszen

arról a minisztériumról van szó, amelynek tudós minisztere szerint a tízparancsolat gyógyít.

Úgyhogy hamarosan újabb rajzpályázatot kellene kiírni, mondjuk arról, hogy a Föld kerek és lapos, s a szélén jégfalak akadályozzák meg azt, hogy az odatévedő emberek leessenek róla. Vagy arról, hogy kioperált oldalborda az anyukám és a nagymamám. Esetleg arról, hogy a Lehel téri piacon, a stand mögül egy kígyó kínálja a fának gyümölcsét. És persze továbbra is biblikus témáknál maradva, épp itt az ideje szavalóversenyt rendezni a magyarul beszélő Jézusról, a pártus hercegről.

És lehetne nemzeti konzultációt rendezni,

mondjuk azzal a kérdéssel, hogy

„Egyetért-e Ön azzal, hogy ember, s köszöni szépen Orbán Viktornak a hatszáznyolcvanhétszeres fizetésemelést, avagy inkább majomnak tartja magát, s a fizetését mostantól nem pénzben kéri, hanem banánban?”

És mondjuk ki végre, hogy a NER dolgozó tömegei egybehangzóan követelik az 1925-ös daytoni majomper mielőbbi magyar mutánsát.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük