A lendkerekes arany Istvántól a Broadway-álmokon át a Tulipántündérig - Városi Kurír

Sorting by

×

A lendkerekes arany Istvántól a Broadway-álmokon át a Tulipántündérig

A Tulipántündér Produkció, amely az augusztus 20-i felvonulást is szervezte azt a célt tűzte maga elé, hogy olyan hazai megaprodukciókat hozzon létre, amelyek méretükkel és egyedi látványvilágukkal a Broadway előadásait idézik. Ilyen szuperprodukció volt például az Álomutazó című családi mesemusical. Az Andrássy úton látottak és a 24.hu cikke alapján döntsön az olvasó, hogy messze van-e még Amerika.

Hirdetés

A dolgok eleje

Két évvel ezelőtt kapott felkérést, hogy megszervezze az idei Szent István napi monstre felvonulást  Illés Gabriella producer, akinek az érdekeltsége, a TulipánTündér Film & Event Productions Kft. Azt azonban hiába firtatta a portál újságírója, kitől és milyen körülmények között érkezett a felkérés,

A magamfajta alkotót a folyamatos fejlődés utáni vágy hajtja, az viszi előre, így – ahogy általában – maradéktalanul most sem vagyok elégedett, de összességében az vagyok, és örülök a sok pozitív visszajelzésnek. A kritikai hangokat pedig – mint minden esetben – most is meg kell hallani, amit abból jogosnak érzünk, azokon pedig el kell gondolkozni, és a későbbiekben szem előtt tartani

– válaszolta Illés arra, hogy sikerült-e megvalósítani, amit a rendezvényre terveztek.

Egy új műfaj? Na és az “itt van május elseje” tömege smafu?

„Egy új műfaj bevezetésénél, születésénél mindig több a kihívás, mint egy bevált formátumnál. Arra kértek fel minket már két évvel ezelőtt, hogy a Szent István Nap hétvégéjén, 17 helyszínen megrendezésre kerülő programcsokorból adjunk ízelítőt egy felvonulás alkalmával. Azaz a nyitóesemény célja egy programajánló volt, amit a Duna Televízió is közvetített, és ami során a műsorvezetők végig kommentálták, hogy a műsor melyik eleme hol vonul fel a hétvége folyamán önálló műsorszámként, hogy a közönség megtudja, hol találkozhat a továbbiakban azzal, ami neki kedvére való. Mindezt a színes programkavalkádot egy oldott, könnyed ünneplés keretein belül szerettük volna megvalósítani”

– vázolta a tervet és a célt Illés Gabriella.

Cégtörténet és Mészáros Lőrinc hosszú árnyéka

A megbízást elnyerő TulipánTündér Film & Event Productions Kft.-t aligha az előző években elért gazdasági teljesítménye alapján választották ki. A céget 2018-ban alapították, működése első két évében nulla, 2020-ban 18,4 millió forint árbevételt mutatott ki, és mindhárom évet veszteséggel zárta. Ennél izgalmasabb pályát futott be Illés Gabriella másik, hasonló nevű vállalkozása, a Tulipántündér Produkciós Non-Profit Kft. Ezt a céget 2013-ban alapították, a csúcson, 2017-ben 1,3 milliárd forint árbevételt ért el, de 2018-ban is egymilliárd felett hozott a konyhára és abban az évben több mint 380 millió forint nyereséget számolhattak el adózás után. Ehhez képest drámaian alakult a 2019-es év: 249 millió forint bevétel mellett 626 millió forint veszteséggel zártak. Amilyen gyorsan felívelt a nonprofit kft. karrierje, olyan hirtelen csuklott össze, tavaly novemberben fizetésképtelenné nyilvánították és felszámolási eljárás indult ellene. Pedig egy időre Magyarország egyik főmilliárdosa is beszállt a Tulipántündér Produkciós Non-Profit Kft.-be. Illés Gabriella üzlettársa 2017–2019 között – egyik érdekeltségén keresztül – Ruszlan Rahimkulov volt. Ő a korábban Magyarországon élő orosz milliárdos, Megdet Rahimkulov fia, akit a Forbes gazdaglistáján a top 10-ben jegyeznek, testvérével együtt pedig nagyobb vagyon felett diszponálnak, mint a felcsúti dollármilliárdos, Mészáros Lőrinc.

(Olvassa el a teljes cikket a 24.hu-n!)

Kapcsolódó

 

tulipántündér

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A lendkerekes arany Istvántól a Broadway-álmokon át a Tulipántündérig

  • 2021.08.28 - 00:51
    Közvetlen hivatkozás

    Istenkem, ez a bige meg ezt a borzalmat akarja FOLYTATNI????? Ugyan mire es hogyan? Vagy ezentul minden augusztus 20-an leporoljak a gurulmadarat meg a dodgemes Istvant, mint a brazil karneval fo elemeit szoktak, es kiszelloztetik az Andrassy uton? Ez buncselekmeny a joizles ellen, mert van annyi penz, amibol mindent ossze lehet hordani, ami jo draga. JAJ !

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.