Tűz! Gyújtogatás áldozata lett egy strand

Alighanem gyújtogatás áldozatául eset az éjszaka folyamán  a bécsi Großfeldsiedlung uszoda, a vezetőség feltételezése szerint, ami még megerősítésre vár célzott tűz gyújtás történt.

A tűzoltóság példás példás gyorsasággal érkezett a helyszínre, ezt követően minden nagyon gyorsan és példás szakszerűséggel történt. A lángok éjfél körüelérték a népszerű fürdők kabinsorát, és hatalmas károkat okoztak.

A kabin szárnya félig megsemmisült. Legalább 700 000 euró veszteséget feltételezünk – mondta a bécsi fürdők szóvivője. Egyelőre nem világos, hogy az egész épületet le kell-e bontani a károk miatt. Az épület tetején lévő napelem rendszert nagyrészt megkímélték a lángok. Azt még meg kell vizsgálni, hogy  mi maradt sértetlen.

30 tűzoltó mintegy másfél órán át küzdött az pokollal. Órákkal később még mindig őrködtek a Großfeldsiedlungban. A tűzoltóság megakadályozták a tűz tovább terjedését vasárnap, az LKA nyomozói  is a helyszínen voltak. Eddig a bécsi fürdők feltételezik, hogy célzott gyújtogatás történt, és ez látszik a legvalószínűbbnek is.

tűz

Tűz a belvárosban

Nem a vasárnapi volt az első gyújtogatás az elmúlt években, 2016-ban egy belvárosi szálloda kapott lángra. Bécs belvárosában, Salzgries egyik vendégháza kapott lángra alig öt éve szintén egy  vasárnap reggel. A bécsi rendőrség hétfőn közzétette a gyanúsított fotóit. A sötét hajú férfi képei a gyújtogatás előtt és alatt készültek – mondta Paul Eidenberger rendőrségi szóvivő akkor.

Négy megsebesült

A rendőrség szerint a tűzben három férfi és egy nő könnyebben megsérült, és enyhe füstmérgezést szenvedtek. A férfi több helyen meggyújtotta a tüzet. “Ez sok nyomot elpusztított” – mondta a rendőrség szóvivője. Az Állami Bűnügyi Rendőrségi Hivatal tűzvédelmi nyomozói  abban az esetben is átvették a nyomozást.

Forrás

Kapcsolódó

tűz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük