Új Fidesz-ellenség: a Facebook – böki a csőrt, hogy a szabály, az szabály!

Nagy fába vágta a fejszéjét a regnáló: megrendszabályozná a Facebookot, aminek az a bűne, hogy velük is betartatná azokat a szabályait, amiket Önre nézve is alkalmaz. Micsoda impertinencia! Nem tudják ezek a “tudjuk kik”, hogy kivel állnak szemben?

Újra hátrafelé nyilaz a magyar!

Az odáig megvan, hogy a Facebook egy amerikai magáncég, amelyik a demokrácia mellett kötelezte el magát és mint ilyennek, nem fér bele a kormányzati fakenews-terjesztés. De, ha nem is ilyen fennkölt a meggondolásuk, akkor egyszerűen csak azt akarják, hogy fogadja el, aki a felületen működni akar, hogy vannak írott szabályai, amiket be kell tartani, különben szankcionál. Pont úgy, ahogy az egyes magánfelhasználóval szemben eljár.

De tehet mást is a Fidesz és a kormány: – ami jelen esetben nem sokban különbözik egymástól – elhagyja a Facebook kínálta lehetőséget. Egyet nem tehet: nem fenyegetheti meg a szolgáltatót. Vagyis azt is teheti, szigorúan kerítésen belül, különben nevetségessé válik, ami nem újdonság a regnálóknak.

Fegyverbe a Facebook ellen!

Mark Zuckerberg cége szerint a magyarországi média jelentős része nem elég megbízható, a kormánypárt megmondó emberei szerint viszont a közösségi portál korlátozza a szólás alkotmányban garantált szabadságát. A Fidesz médiagurui szerint a Facebook rendszeresen letilt a világképébe nem illő tartalmakat és ezt mint mondják, nem szabad hagyni.

Hanem?

  „Ha konzekvensen szeretnénk kiállni a szólásszabadság mellett, nem engedhetjük megkérdőjelezni a fogalmainkat és értékeinket”

mondta Bayer Zsolt, a Szólásszabadság és cenzúra a 21. században című konferencián – számolt be a hvg.hu.

A kormánymédiának az fájhat a legjobban, hogy ha a május 26-i ep-választások előtt korlátozzák bejegyzéseinek hirdetéssel megvásárolt terjesztését, ami azt jelentené, hogy a propaganda a leghatékonyabb fegyverétől esne el.

Ezt is törölték, pedig milyen igaz volt, ugye Lázár úr?

A moderátorok feje fölött döntött a Facebook Lázár bécsi videójáról

Mága Zoltán is belehúzott:

Mága Zoltánnak hirtelen több százezer ázsiai rajongója lett Facebookon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük