Új fiúk a parlamenti homokozóban

Három új képviselő teheti le esküjét ma az Országgyűlésben. A tavaszi ülésszak első napján az igazságszolgáltatás tevékenységéről szóló beszámolókat is elfogadhatnak.

Három új képviselő teheti le az esküt

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd három új képviselő teheti le esküjét. A kormánypárti padsorokban Hollik István (KDNP) kormányszóvivő kerül a decemberben elhunyt Hirt Ferenc (Fidesz) helyére, míg a Jobbik frakciójából távozó Staudt Gábor és Szávay István helyére Csányi Tamás és Bencsik János érkezik.
A Ház ezt követően szavazhat a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség 2017-es beszámolóiról, az ezekről szóló vitákat ugyanis már tavaly lezárták.

Jönnek a büntik

A képviselőknek ezután határozniuk kell a becsületsértés miatt feljelentett Budai Gyula (Fidesz) mentelmi jogáról, majd két ellenzéki képviselő: Tordai Bence (Párbeszéd) és Varju László (DK) tiszteletdíját csökkenthetik fegyelmi ügyeikben.
Az interpellációkra ezúttal is két óra, míg az azonnali kérdésekre hatvan perc áll majd rendelkezésre.
Az Országgyűlés kedden és szerdán folytatja kéthetes ülését, amely február 25-én, hétfőn érhet véget.

Mindezek természetesen eltörpülnek a közvélemény szemébe, hiszen mindenki arra kíváncsi igazán, mi lesz az ellenzék által beígért rendbontás, egyenlőre ugyanis, -kivételesen- tökéletese működik a hírzárlat.

Kapcsolódó

“Kövéredik” a belépés a parlamentbe! – Az ellenőrzők is ellenőrizetté válnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük