“Kövéredik” a belépés a parlamentbe! – Az ellenőrzők is ellenőrizetté válnak

Eddig sem volt fáklyás menet halandónak – újságírónak, vagy más kérdezőnek – bejutni a parlamentbe, vagy a képviselői irodaházba, de szigorok őre továbbfejlesztette, kiterjesztette a tortúrának alávetettek körét.

Az ellenőrzők is ellenőrizetté válnak

„2019. február 18-tól további intézkedésig az Országházba, illetve az Országgyűlés Irodaházába történő belépés során a biztonsági igazolvánnyal, az Országgyűlési Őrség szolgálati igazolványával rendelkező személyeket, és az Országgyűlés Hivatala által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőket és munkavállalókat az Országgyűlési Őrség tagjai csak biztonságtechnikai ellenőrzést (személy- és csomagellenőrzést) követően léptetik be”

– derül ki az Országgyűlés Hivatala főigazgató-helyettesének vasárnapi körleveléből.

Az újságíróknak és más látogatóknak eddig is túl kellett esniük ilyen ellenőrzésen

Az országgyűlési képviselőkre az intézkedés nem vonatkozik, mert az ő okmányukat képviselői igazolványnak hívják.

„Biztonsági igazolványt”

a vonatkozó házelnöki rendelkezés szerint

„az Országgyűlés, illetve a védett személyek biztonságáért felelős fegyveres testületek – amelyek ellátják a személyvédelmi, illetve a Szent Korona és a hozzá kapcsolódó jelvények védelmi feladatait – az Országházban, az Irodaházban szolgálatot teljesítő állománya”

használ.

Az ellenség köztük van?

Vagyis az ellenőrzőket is ellenőrzik, az országgyűlési őrök saját éppen szolgálatban lévő kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat. A körlevél indoklást, magyarázatot nem tartalmaz.

Forrás: (hvg.hu)

Kövéri vendetta? – ….legalább “fájjon nekik”….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük