Amikor a szakértelem beáll a politika kiszolgálójának, akkor bizony sok apró és nagy erkölcstelenség is megesik, hiszen például a tudomány emberei bármit is mondanak, a közvélemény úgy érzi, csak a tudás beszél belőlük, pedig…

Életmentés, kit érdekel?

Szomráky Béla fidesz-közeli Olaszország-szakértő úgy látja, hogy megalázzák és hiteltelenítik az olasz államot azok a migránsokat mentő civil hajók, amelyek engedély nélkül lépnek be az ország területére. A szakértő mintha nem is tudna arról, hogy amikor „engedély nélkül lépnek be”, akkor éppen életmentés folyik.

- Hirdetés -

De a java, a sommás vélemény, még csak ezután következett, Szomráky Béla az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta:

ezekkel az illegális cselekményekkel a civilek általában a jogállamot támadják.

Tovaris, eladó az EU!

Az osztrák szélsőjobbos alkancellár bukása után -aki természetesen Orbán jó barátja volt-, a magyar miniszterelnök azonnal kijelentette, hogy „az olasz modellre vált”. Erre tessék, most meg az került bajba, méghozzá szintén az oroszok miatt.

De semmi baj, Orbán beindította “nyalka verbunkját”, ami azóta is igyekszik tisztára nyalni a Ducse 2.0 maszatos pofiját. Ebbe a kórusba csatlakozott be Szomráky Béla is: aki arról szónokolt, hogy Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter következetes, kemény politikája egyre népszerűbb Olaszországban, ahogy ez a legembertelenebb, legközhelyesebb, legdemagógabb gondolatokkal mindenhol lenni szokott – tesszük hozzá már mi.

A nyilatkozó, ahogy az szokás, rózsaszín arccal folytatja mondandóját, azzal az olasz sajtóban ismerté vált hangfelvétellel kapcsolatban, amelyen Salvini egyik embere oroszokkal tárgyalt. Szomráky Béla annyit mondott:

kifejezett pénzmozgásról nem volt szó, csak arról, hogy enyhíteni kellene az Oroszország elleni szankciókat.

Tetszenek érteni, csak úgy habokra!!!!

salvini

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét