Sorting by

×

Újabb gyomros Orbánnak a DK-tól – Az unió polgárainak elegük lett

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnök “ismét hazudott”, amikor sajtófőnökén keresztül az állította, hogy a közbenjárásukra Magyarországnak elkezdték folyósítani az uniós támogatásokat.

“Ezzel szemben az igazság…”

Dobrev Klára, az ellenzéki párt EP-képviselője pénteki, online sajtótájékoztatóján kijelentette szó sincs arról amit Orbán Viktor és sajtófőnöke is sulykolni próbál, mert a kormány továbbra sem kap egyetlen fillért sem abból a sok ezer milliárd forintnyi EU-s támogatásból, ami a kohéziós alapokból, az operatív programokból, az újjáépítési alapból és az ahhoz kapcsolódó olcsó hitelből tevődik össze.
Az EU egy másik pénzösszeget szabadított fel, elsősorban azért, hogy az Ukrajnából elmenekült sok millió ember életét könnyebbé tegye; ezeket a pénzeket a menekültek ellátására, egészségügyi, oktatási szolgáltatásokra, illetve lakhatásra kell fordítani – mondta Dobrev Klára.

Az unió polgárainak elegük lett Orbánból

Szerinte az a pénz, amivel Orbán Viktor büszkélkedik, nincsen, mert a kormányfő levelét “csípőből visszadobta” az Európai Bizottság. A magyar kormány azért nem kap hónapok óta egyetlen egy fillér EU-s támogatást sem, mert az unió polgárainak elegük lett abból, hogy az ő adófizetői pénzüket “egész egyszerűen ellopják” – fogalmazott.
Az EP-képviselő hozzátette: ezeket a támogatásokat az Európai Unió azonnal folyósítani fogja, ha bekövetkezik a kormányváltás; az új kabinet határozott antikorrupciós intézkedéseket tesz, az ország csatlakozik az Európai Ügyészséghez és garantálja, hogy “többet ne lophassák el a magyarok pénzét”.

Fejeződik be Dobrev Klára közleménye.

Orbánék pénzszagot éreznek

S hogy miért lettek hirtelen fontosak a menekültek a kormánynak? Nos, nem azért, mert feltámadt bennük az együttérzés és a segítőszándék. Ezeket a fogalmakat ugyanis nem ismerik. Egyszerűen azért vált számukra hirtelen fontossá mindez, mert megorrontották, hogy az EU pénzt fog adni a menekültek ellátásáért. Aminek a felét majd ugyanúgy el lehet lopni, mint a járvány elleni védekezéshez kapott Uniós támogatást. Mert nincs olyan pusztító járvány, háború, dögvész, amelyen a kormány ne akarna nyerészkedni. Egyik nap átvették az ellátást, másnap pedig Orbán megírta az Uniónak, hogy kéne a lóvé. Ennyire egyszerű ez az egész. A kapzsiság, a részvétlenség, az embertelenség szégyentelen demonstrálása., írtuk meg alig két napja.

Orbán

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.