Újbudai győzelem a duatlon vegyes váltó ob-n

A Team Újbuda nyerte a duatlon vegyes váltó országos bajnokságot vasárnap Balatonbogláron.

A Nádas Romina, Tompai Bálint Jonatán, Bragmayer Zsanett, Wagner Tamás összeállításban versenyző újbudai csapat 1:42:17 óra alatt ért célba, és a tiszaújvárosi, valamint az újpesti négyest utasította maga mögé.

Bragmayer Zsanett, a győztes váltó tagja – aki jelenleg az első számú magyar női triatlonosnak számít – az MTI-nek elmondta: az elmúlt bő egy hónapban, a hamburgi világbajnokság óta sérülés, illetve betegség miatt több edzést hagyott ki, majd csak óvatosan tért vissza. Teljesen leállni nem akart, a szombati egyéni sprintversenyt viszont kihagyta, csak klubjának korosztályos, 10-15 éves versenyzőiért szorított, miközben 27 ezer lépést tett meg izgalmában.

Kiemelte: vasárnap nagy szerencséjük volt az időjárással, mert amíg Siófokon például esett, addig a balatonboglári helyszínen nem, és bár a reggel még hűvös volt, napközben még a nap is kisütött.

“Bár előzetesen nem erre készültünk, végül emelkedőnek is futnunk kellett, ami számomra előny, mert jól szokott sikerülni. Nekem 1:40 perces hátrányt kellett ledolgoznom, és az volt a feladatom, hogy az élbollyal adjam át a stafétát. Előbb a pécsiekkel kellett csatáznunk az elsőségért, majd az újpestiekkel. Végül utóbbiakat is sikerült elhagyunk, hogy aztán a tiszaújvárosiak jöjjenek be utánunk” – nyilatkozta.

Nádas Romina

A triatlonos kiemelte: még másfél hét óvatos edzés vár rá, majd megkezdi az alapozást a 2021-es idényre. Reményei szerint külföldi edzőtáborokban, de akkor sem esik kétségbe, ha a járványhelyzet miatt hazai helyszíneken kell készülnie, utóbbira is megvan már a forgatókönyve.

Duatlon vegyes váltó, országos bajnokság:

(fejenként 2 km futás, 8 km kerékpározás, 1 km futás)
1. Team Újbuda SE (Nádas Romina, Tompai Bálint Jonatán, Bragmayer Zsanett, Wagner Tamás) 1:42:17 óra
2. Tiszaújvárosi TK 1:43:41
3. UTE-Merida  1:44:38

(MTI)

Galambos Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük