Másként, mint a kormány – Ujhelyi István európai parlamenti képviselő véleménye

A magyar emberek érdeke és az európai uniós szabályok győztek az Orbán-rendszer felett – mondta Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az Esély Közösség alapítója szerdai online sajtótájékoztatóján.

Történelmi jelentőségű döntés született

Az Európai Unió és a magyarok szempontjából.

“Orbánéknak hivatalos papírja van arról, hogy bűnöztek, sarokba hajították a demokrácia, a jogállami működés, az európai értékek minden szabályát, és visszaéltek az európai uniós forrásokkal az elmúlt 12 évben”

– fogalmazott.
Úgy vélte, ezért született a szerdai döntés, és

“Orbán Viktor tehertétellé vált nekünk, magyaroknak, hiszen a megállapodást ő akadályozza”.

“Felvizezett” intézkedések

Az Európai Bizottság először elfogadta a kormány felajánlásait, , de aztán látták, hogy

“otthon már a parlamenti többség és Orbán Viktor kormánya ezeket felvizezte”.

Ujhelyi István szerint a Fidesznek el kell döntenie, hogy Orbán Viktorral folytatja vagy nélküle. Bármely más európai demokráciában egy ilyen döntés után a miniszterelnök távozik a pozíciójából, “Orbán Viktor a gátja” ugyanis annak, hogy a megállapodás és ezáltal az európai uniós források Magyarországra érkezése minél hamarabb megtörténhessen – mondta.
Kiemelte: “nekünk az az érdekünk, hogy megérkezzenek a források”. De fontos, hogy ezeket az európai uniós támogatásokat ne “Orbánék oligarchái”, hanem a magyar társadalom érdekében használja fel Magyarország – közölte.
Úgy látja, az, hogy megérkeznek-e a források, kizárólag Orbán Viktorék, a kormányzat felelőssége.
A képviselő kijelentette örül annak, hogy olyan döntés született, amelyben “végérvényesen nem veszítjük el az európai forrásainkat”.

Ezzel szemben Navracsics!