Kálmán Olga a HírTV einstandja óta kizárólag közösségi oldalán jelentkezett. Úgy tűnik, megelégelte ezt a státuszt és folyamatos munkahely után nézett, a A Lumiere Filmiskolán folytatja karrierjét – írta a Média1.

Lumiere Filmiskolában rendezőasszisztenseket, produkciós asszisztenseket, scriptereket, segédoperatőreket, vágóasszisztenseket és drónoperatőröket képeztek eddig, de áprilisban indul az iskola elsőNew Media osztálya is. Ez utóbbit vezeti majd Kálmán Olga. A diákok azt tanulják majd, hogyan működjenek egyszemélyes stábként, ahol nem csak a riportkészítés, világítás, kamerakezelés, hanem az utómunka fortélyait is elsajátíthatják.

„Négy új képzésünk indul áprilisban. Ismét elindítjuk a Forgatókönyvírás alapjai, a Vágó és az Operatőri mesterség alapjai kurzust, és lesz egy teljesen új szakunk, a New Media, mely a videó-újságírás területére készít fel új tehetségeket, és elsősorban az online felületekre koncentrál. Olyan szakembereket fogunk képezni, akik utána tudnak járni egy témának, és az erről szóló videót akár egyedül le tudják forgatni, meg tudják vágni”

– mondta el a portálnak Salamon András DLA, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, egyetemi oktató, a Lumiere Filmiskola egyik alapítója.

Az alapítás éve óta egyébként eddig több mint 100 szakember végzett az iskolában.

Kapcsolódó

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét