Szerintem ezek a március 15. alkalmából kiosztott kormány kitüntetések teljesen rendben vannak! Hosszú idő óta az egyetlen becsületes döntés a kormány részéről.


Hiszen nyilvánvaló, hogy ezek a döntések nem az érintettek munkásságról, alkotótevékenységéről szólnak

Amikor állami kitüntetésben részesít nyíltan zsidózó, homofób, rasszista – egyébként többségében középszerű és teljesen érdektelen életművet maguk mögött tudó – embereket, akkor ezzel végre saját értékrendjét is nyíltan vállalja. Hiszen nyilvánvaló, hogy ezek a döntések nem az érintettek munkásságról, alkotótevékenységéről szólnak, hanem ideológiai, erkölcsi meggyőződésükről és ezek nyílt hangoztatásáról.

Annak meg külön örülök, hogy eddig egyetlen olyan nevet sem olvastam a kitüntettetek listáján, ami komoly csalódást okozott volna számomra; egyetlen általam nagyra tartott művész, alkotó sem tartozik azok közé, akikkel ez a kormány szellemi közösséget vállal. S hogy ezek a díjak így hosszú távon is leértékelődnek? Egye fene! Én eddig is azt gondoltam, hogy az állam ne osztogasson díjakat művészi teljesítmények elismerésére. Mert abból mindig csak baj van és mert az ide vezet.

Forrás: Vásárhelyi Mária közösségi oldala


A kitüntetettek teljes listája itt olvasható.

Kapcsolódó

Március 15. díjazottjai – Biztos, hogy át kellett venniük?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét