Taroltak a civilek a vasárnapi választáson

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Tiszatarjánban polgármestert, Nórápon pedig a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választanak.

Tiszatarján

A Borsod-Abaúj-Zempléni Tiszatarjánban azért rendeznek választást, mert a község 2019-ben megválasztott független polgármestere, Bögre Lajosné tavaly december 29-én lemondott. A választáson hat független jelölt indul, a névjegyzékben valamivel több mint ezer helybéli szerepel.

A függetlenként induló Csetnekiné Halász Erika lett a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tiszatarján új polgármestere.

Burainé Hajdu Éva jegyző az MTI-nek elmondta: a vasárnapi időközi önkormányzati választáson

  • Csetnekiné Halász Erikára 255-en voksoltak,
  • a szintén függetlenként induló Takács Péterre 134-en,
  • Barna Ferencre 119-en,
  • Vályi Lajosra 37-en,
  • Szabó Barnabásra 30-an, míg
  • Mészáros Szabolcs Dávidra 28-an szavaztak.

A választásra jogosult mintegy ezer tiszatarjáni lakos közül 606-an mentek el szavazni, közülük 603-an adtak le érvényes voksot

– közölte a jegyző.

<<<Olvassa cikkeinket a Google hírei között is! >>>

Nóráp

A veszprémi Nórápon a képviselő-testület tavaly december 20-án döntött a feloszlásáról. A polgármester-választáson két független jelölt indul, a négy képviselői helyre pedig hét független jelölt pályázik. A választói névjegyékben csaknem 180-an szerepelnek.

Horváth József Csabát (független) választották a Veszprém vármegyei Nóráp polgármesterévé. Képviselő-testületi tagokat is választottak, mind a négy helyre független jelölt került a testületbe.

A választást az előző testület feloszlása miatt kellett megtartani – tájékoztatta a település jegyzője vasárnap az MTI-t. Kissné Szántó Mária közölte, hogy a 178 választásra jogosult közül 126-an adták le szavazatukat, három voks érvénytelen volt.

  • Horváth József Csabára 73-an voksoltak, az egyetlen ellenjelöltre,
  • a szintén függetlenként induló Antalné Ihász Máriára 50-en.

Friss híreink!